Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S23 prinesie najmodernejšiu funkciu: Bude sa vedieť pripojiť na satelity

Samsung Galaxy S23 prinesie najmodernejšiu funkciu: Bude sa vedieť pripojiť na satelity

1

Apple je vôbec prvou firmou, ktorá do smartfónov implementovala podporu pre satelitnú komunikáciu. Reč je o technológii, ktorá síce nemá každodenné využitie, no dokáže zachrániť ľudské životy. Satelitnú konektivitu môžu ľudia využiť napríklad na privolanie záchrany v prípade, že sa nachádzajú v ohrození života (alebo v inej krízovej situácii) a nemajú k dispozícii mobilný signál.

Americký gigant však zrejme už čoskoro nebude jediným výrobcom, ktorý ponúka takúto funkciu. Niečo podobné totižto plánuje do svojich zariadení uviesť aj juhokórejský Samsung, a to už pri modeloch Galaxy S23, ktoré by mali debutovať začiatkom februára. Tvrdí tak správa, na ktorú upozornil informátor UniverseIce.

V správe stojí, že Samsung na implementácii podpory pre satelitnú komunikáciu do svojich smartfónov spolupracuje so spoločnosťou Iridium Communications. Telefóny majú pre tento účel využívať 66 nízkoorbitálnych komunikačných satelitov, ktoré spadajú pod jej krídla, píše XDA-Developers.

Nielen na núdzové situácie

Samsung však posunie latku o čosi vyššie ako Apple. Satelitnú komunikáciu totiž neplánuje poskytnúť len ako „núdzovú funkciu“. Špekuluje sa, že používatelia by mali byť týmto spôsobom schopní odosielať aj textové správy či obrázky v nižšom rozlíšení.

Zdá sa, že nadchádzajúca generácia zariadení Galaxy S bude doslova prešpikovaná veľkými novinkami, minimálne čo sa týka modelu Galaxy S23 Ultra. Okrem podpory satelitnej komunikácie sa očakáva, že vlajková loď ponúkne hlavný fotoaparát s rozlíšením až 200 Mpx či exkluzívnu verziu nového čipu Snapdragon (dokonca aj v Európe) s vyšším výkonom. Stále je však otázkou, ako tieto inovácie ovplyvnia cenu.