Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S23 Ultra bude delo: Nebude mať len šialený fotoaparát, ale...

Samsung Galaxy S23 Ultra bude delo: Nebude mať len šialený fotoaparát, ale aj brutálny výkon!

Také čísla sa len tak nevidia.

2

Predstavenie radu Galaxy S23 je ku nám každým dňom bližšie. Samsung má trio nových zariadení odhaliť niekedy v priebehu januára alebo februára. A zdá sa, že sa máme na čo tešiť. Jedna z chystaných verzii totižto zavítala do známeho benchmarku Geekbench, kde sa predviedla v plnej paráde. Téme sa venuje server GSMArena.

Hoci nie je úplne isté, o ktoré z troch zariadení ide, je to celkom jedno. Všetky tri modely totižto poženie nový Snapdragon 8 Gen 2 od spoločnosti Qualcomm. A práve o ten nám teraz ide.

3,36 GHz v základnej výbave

Nadchádzajúci vlajkový procesor má ponúknuť špičkovú architektúru, ktorá sa bude skladať z jedného hlavného jadra s taktom 3,36 GHz, štyroch výkonných jadier s taktom 2,8 GHz a troch úsporných jadier s taktom 2,02 GHz. Je teda zrejmé, že po výkonnostnej stránke rozhodne nesklame.

Galaxy S23 ako nový kráľ benchmarku

Údajný Galaxy S23 v benchmarku zažiaril. V teste na jedno jadro obdržal 1 524 bodov, zatiaľ čo v teste na viac jadier získal neuveriteľných 4 597 bodov. V súčasnosti rebríčku dominuje Realme GT Neo 3, ktorý v teste na viac jadier dosiahol výsledok 3 869 bodov. O výsledky sa prostredníctvom Twitteru podelil používateľ yabhishekhd.

Má to pre nás význam?

Tu však vzniká otázka, či to pre Európu má nejaký význam. Na náš trh totiž Samsung posiela varianty poháňané čipmy Exynos, ktoré vždy boli podstatne slabšie a menej úsporné ako alternatívy od Qualcommu.

Existujú špekulácie, podľa ktorých bude Snapdragon 8 Gen 2 poháňat aj európske modely Galaxy S23. Nájdu sa však aj zdroje, ktoré s touto predikciou nesúhlasia a očakávajú, že aj v budúcom roku sa budeme musieť uskromniť na Exynos.

Hoci nikde nie je napísané, že nový Exynos neponúkne tie isté (alebo veľmi podobné) kapacity ako nadchádzajúci Snapdragon, pri pohľade na minulé roky je to skôr nepravdepodobné.