Úvod Výrobcovia Google Pixel 7 a Pixel 7 Pro sú tu: Dôkaz, že na špecifikáciách...

Pixel 7 a Pixel 7 Pro sú tu: Dôkaz, že na špecifikáciách už dnes nezáleží

No to neznamená, že sa nie je na čo tešiť.

0

Tak sme sa dočkali. Google počas svojho posledného eventu predstavil svetu svoj najnovší hardvér v podobe smartfónov, hodiniek a dokonca aj tabletu. V tomto článku sa povenujeme dvojici telefónov, menovite Pixel 7 a Pixel 7 Pro, ktoré prinášajú niekoľko síce drobných, no vítaných zmien. Informácie prináša server GSMArena.

Google Pixel 7

Začneme pri základnom modeli. Ten je z prednej strany prekrytý 6,3-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixelov a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. V tomto ohľade sme sa teda výrazného pokroku nedočkali.

Ten si Google pošetril na interiér, ktorého časť vyplnil druhou generáciou čipu Tensor, čiže Tensor G2, na ktorého vývoji sa podieľal juhokórejský Samsung. Podobne ako pri iných čipoch, Tensor G2 v porovnaní s prvou generáciou prináša vyšší výkon, lepšiu energetickú efektivitu a taktiež kapacitnejšiu umelú inteligenciu (AI).

Google Pixel 7
Zdroj: Google

Procesor spolupracuje s 8 GB operačnej pamäte a 128 alebo 256 GB interného úložiska. Vo vnútri napokon nájdeme 4 355 mAh batériu s podporou pre 30 W nabíjanie.

Na zadnej strane zariadenia nájdeme dva objektívy, a to 50 Mpx hlavný snímač obrazu a 12 Mpx ultraširokouhlý senzor. V kruhovom výreze na prednej strane sa nachádza 10 Mpx selfie objektív.

Pixel 7 začína na cene 649 eur. Zákazníci, ktorí využijú možnosť predobjednávky, dostanú od spoločnosti darček v podobe slúchadiel Pixel Buds Pro.

Google Pixel 7 Pro

Pixel 7 Pro je na tom z hľadiska výbavy podobne ako základný model. Väčších zmien si všimneme napríklad pri displeji, ktorého úlohu zohráva 6,7-palcový AMOLED panel s rozlíšením 1 440 x 3 120 pixelov a podporou pre obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Druhou zmenou je kapacita operačnej pamäte, ktorá v tomto prípade dosahuje 12 GB. Veľkosť úložiska ostáva nezmenená (128/256 GB). Okrem RAM sa však zväčšila aj batéria, ktorá má kapacitu 5 000 mAh. Tá taktiež podporuje najviac 30 W nabíjanie.

Google Pixel 7/Pixel 7 Pro
Zdroj: Google

Posledná zmena sa nachádza v oblasti zadných fotoaparátov. Rozlíšenie jednotlivých objektívov je identické, avšak pri Pixel 7 Pro pribúda 48 Mpx teleobjektív s 5-násobným optickým priblížením.

Pixel 7 Pro bol nacenený na 899 eur. Tí, ktorí si zariadenie predobjednajú, dostanú ako darček hodinky Pixel Watch v prevedení s LTE.