Úvod Operátori O2 Máš tohto operátora? Fantastický správa, ak bývaš v jednom z týchto miest,...

Máš tohto operátora? Fantastický správa, ak bývaš v jednom z týchto miest, vyskúšaj novinku!

Konkrétne 35,2 %.

0

O2 výrazne posilňuje a rozširuje svoju 5G infraštruktúru. Len necelý mesiac dozadu sme sa dopočuli, že operátor pokrýva svojou najrýchlejšou sieťou už 164 lokalít na Slovensku. Nedávno pribudli ďalšie, čím sa O2 podarilo prekonať dôležitý míľnik.

Operátor po novom poskytuje svoju 5G sieť obyvateľom a návštevníkom až 167 lokalít na Slovensku, medzi ktorými sa nachádzajú obce i mestá. Zoznam bol doplnený koncom septembra, a to o mesto Martin a obce Likavka a Turčianske Kľačany.

Pokrytie 5G siete O2 je tak dostupné pre 35,2 % obyvateľstva, čiže viac ako tretinu, píše operátor v tlačovej správe.

Pochopiteľne, najlepšie pokrytie je dostupné v Bratislave, Košiciach a Prešove. Pripojiť sa však môžu aj obyvatelia dalších väčších miest, ako sú Nitra, Trnava, Topoľčany, Levice, Trenčín, Banská Bystrica, Spišská Nová Ves, Žilina či Liptovský Mikuláš. Kompletnú mapu pokrytia nájdete pod týmto odsekom.

Mapa pokrytia 5G od O2 | Zdroj: O2

Čo sa týka rýchlostných kapacít, O2 sľubuje najviac 200 Mb/s.

Úsilie O2 je skutočne cítiť. V priebehu leta sa dokonca vyšplhal na druhú priečku najväčších operátorov na Slovensku. V prvej polovici 2022 vykázal až 2,31 milióna aktívnych SIM kariet, čo je o 3 percentuálne body viac ako pred rokom. Priemerný výnos O2 na jedného zákazníka činil 11 eur.