Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P50 Pro a P50 Pocket: Všetky informácie o novinkách!

Huawei P50 Pro a P50 Pocket: Všetky informácie o novinkách!

0
Spoločnosť Huawei prináša na slovenský trh smartfón P50 Pro, ktorý absolvoval premiéru ešte v júli minulého roka. Dostupný bol iba na čínskom trhu, do európskych krajín sa začal dostávať v priebehu tohto mesiaca, Slovensko nevynímajúc. Huawei P50 Pro predstavuje štandardnú medzigeneračnú obmenu. Oproti sérii P40 sa môže popýšiť sviežejším dizajnom, výkonnejším hardvérom a v neposlednom rade kvalitnejším fotoaparátom. Rad Huawei P vždy dokazoval, čoho všetkého sú fotoaparáty v smartfónoch schopné. Podľa hodnotenia DxOMark je model P50 Pro smartfónom s najlepším fotoaparátom. Ostatní konkurenti z rebríčka ale nie sú v toto ohľade výraznejšie horší, v podstate sa vyberá najlepší z najlepších. Xiaomi Mi 11 Ultra alebo iPhone 13 Pro ponúkajú rovnako špičkové fotoaparáty.
Huawei P50 Pro
Model P50 Pro
Európsku verziu smartfónu P50 Pro poháňa čipset Snapdragon 888 bez 5G konektivity. Zároveň nie sú súčasťou smartfónu aplikácie a služby od Google. Všetky parametre si môžete pozrieť v pôvodnom článku z júlového predstavenia. Huawei P50 Pro si so sebou nevzal súrodenca – základný model Huawei P50. Namiesto neho mu robí spoločnosť Huawei P50 Pocket, vyklápačka s ohybným displejom a.k.a súper pre Galaxy Z Flip 3.
Model P50 Pocket
Ani v tomto prípade nemôžu zákazníci počítať s aplikáciami od Google a 5G pripojením. Výkon má taktiež v područí čip Snapdragon 888 v 4G verzii. Huawei P50 Pocket je mladší, dalo by sa povedať, že je stále čerstvý. Predstavený bol medzi sviatkami, 27. decembra 2021.

Huawei P50 Pro a P50 Pocket: Dostupnosť a cena

Teraz to najdôležitejšie, Huawei P50 Pro sa na Slovensku predáva za 1199 eur. Od dnes, teda 26. januára 2022, je dostupný formou predpredaja u vybraných predajcov v zvýhodnených balíčkoch. Na pultoch sa následne objaví 7. februára 2022. To isté platí pre vyklápačku Huawei P50 Pocket, tá je však drahšia. Výrobca si za ňu pýta 1399 eur.