Úvod Výrobcovia LG LG má prvý herný notebook: Má šialený 300 Hz displej a grafiku...

LG má prvý herný notebook: Má šialený 300 Hz displej a grafiku GeForce RTX

0
Juhokórejská spoločnosť LG sa pred januárovým podujatím CES 2022 pochválila svojím prvým herným notebookom. Výrobca ho opečiatkoval hernou značkou UltraGear, ktorá sa doposiaľ vynímala najmä na monitoroch. Notebook LG UltraGear nesie modelové označenie 17G90Q. Hráčom poskytne dostatočné kapacity na to, aby si mohli v prenosnom formáte užiť všetky moderné hry. Srdcom zariadenia sa stal najnovší procesor Intel 11. generácie (H séria). Výrobca nespresnil, o aký procesor konkrétne ide, no s najväčšou pravdepodobnosťou pod kapotou nájdeme typ Core i7-11800H. Nemenej potešujúca je informácia o prítomnosti výkonnej grafickej karty NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q.
notebook
Foto: LG
Zaostávať nebude ani 32 GB operačná pamäť (DDR4, 2 sloty) či 1 TB úložisko s dvomi slotmi M.2, vďaka ktorým bude možné jeho kapacitu neskôr rozšíriť. Obsah zobrazí rozmerný IPS displej s uhlopriečkou 17,3 palca, FHD rozlíšením a 300 Hz obnovovacou frekvenciou (1 ms odozva). Panel pokrýva 99 % farebného spektra sRGB. V displeji sa, prekvapivo, našlo miesto aj pre prednú kameru s FHD rozlíšením a podporou rozpoznávania tváre pre autentifikáciu Windows Hello. O napájanie takéhoto kolosu sa stará 93 Wh batéria. Prirodzene, LG UltraGear 17G90Q nie je žiadnym štýlovo tenkým ultrabookom. Hrúbka 21,4 mm a hmotnosť 2,7 kilogramu si vyžiada o niečo mohutnejšiu prepravnú tašku. Napriek tomu patrí medzi najľahšie 17-palcové notebooky určené pre hráčov hier.
LG ultragear
Foto: LG
Nebol by to pravý herný notebook, keby nemal rôznofarebné podsvietenie. Dostupné bude prispôsobiteľné osvetlenie jednotlivých kláves a podľa zverejnených fotografií LED-ky rozžiaria aj časť základne. Herné funkcie a zobrazovanie prevádzkových údajov (CPU a GPU, rýchlosť pamätí a pod.) výrobca zabalil do ucelenej aplikácie UltraGear Studio, kde hráči nájdu všetko potrebné na jednom mieste. Spoločnosť LG o cene svojej hardvérovej novinky neinformuje. Predávať sa ale začne najskôr na domácom trhu v Južnej Kórei a v USA, a to začiatkom budúceho roka. Ďalšie trhy budú nasledovať neskôr. Viac podrobností o produktovom rade LG UltraGear výrobca prezradí dnes, 4. januára 2022.