Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P50 Pro a Huawei P50 Pocket: Všetko, čo vieme o prichádzajúcich...

Huawei P50 Pro a Huawei P50 Pocket: Všetko, čo vieme o prichádzajúcich novinkách! | PREHĽAD

1
Vlajkový smartfón Huawei P50 Pro sa na čínskom trhu predáva od leta minulého roka. V decembri 2021 ho doplnil sklápací súrodenec, štýlové véčko P50 Pocket. Dostupnosť týchto zariadení na globálnom, resp. európskom trhu bola v čase ich predstavenia otázna, teraz si však môžeme byť istí, že hranice domáceho trhu naozaj opustia. Huawei P50 Pro a P50 Pocket sa na trhoch mimo Číny rozpínajú postupne. Tento týždeň dôjde k oficiálnemu predstaveniu aj na slovenskom trhu. Konať sa bude 26. januára.
Huawei P50 Pro
Huawei P50 Pro
Lacná sranda to ale nebude. Maloobchodné ceny potvrdené neboli, informátor TechInsider ale uvádza, že model P50 Pro sa bude v Európe predávať za 1199 eur, verzia P50 Pocket za zhruba 1622 eur. Ceny pôsobia reálne, ak zohľadníme fakt, že tie čínske bývajú o pár stoviek nižšie. Véčko P50 Pocket je na čínskom trhu dostupné po prepočte za asi 1250 eur. Štandardný P50 Pro vstúpil do predaja v Číne s cenovkou od 780 do 1030 eur, v závislosti od pamäťovej konfigurácie.
Huawei P50 Pocket
Majú najnovšie smartfóny od Huawei šancu na úspech? Príliš optimisticky to nevidíme. Konkurovať bude musieť juhokórejským esám série Galaxy S22, Samsung ich pravdepodobne predstaví vo februári. Okrem toho tu je OnePlus 10 Pro, ktorý by sa mal do Európy dostať v marci alebo v apríli. Možno sa tak s ohľadom na konkurenciu udeje ešte skôr, obdobie rozšírenia dostupnosti doposiaľ nikto nepotvrdil. Huawei P50 Pro a P50 Pocket na súperov strácajú po hardvérovej aj softvérovej stránke. Oba smartfóny poháňa výkonný čipset Snapdragon 888, žiaľ, len v 4G prevedení. Zákazníci sa tak musia s podporou sietí 5. generácie rozlúčiť. 5G pripojením by možno až taký problém nebol. S chýbajúcimi aplikáciami a službami od Google to je už ale horšie. Huawei mohol súperov odtlačiť nižšou maloobchodnou cenou, podľa čísiel uvedených vyššie sa ale nič také nestane. Smartfóny budú jednoducho drahé. Silnou zbraňou modelu Huawei P50 Pro je jeho kvalitný fotoaparát. V rebríčku DxOMark obsadil prvé miesto. Za sebou nechal Xiaomi Mi 11 aj iPhone 13 Pro Max.