Úvod Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22: Toto všetko vieme, o základnej výbave! Sklamanie alebo radosť?

Samsung Galaxy S22: Toto všetko vieme, o základnej výbave! Sklamanie alebo radosť?

Bude Galaxy S22 revolučný? Prvý pohľad na základ výbavy.

0
Hoci nadchádzajúci rad vlajkových lodí spoločnosti Samsung, Galaxy S22, dorazí o čosi neskôr, informátori stále intenzívne zverejňujú svoje poznatky o výbave, dizajne a často aj o situácii Samsungu v spojitosti s nedostatkom polovodičov. Tentokrát sa dozvedáme nové informácie z prostredia batérie, respektíve jej výdrže. Prichádza s nimi hneď niekoľko informátorov, ktorí sa odvolávajú aj na svoje interné zdroje. Čo teda možno očakávať od akumulátorov v zariadeniach Galaxy S22? Doterajšie poznatky zosumarizoval server PhoneArena. Už dávnejšie sme sa dozvedeli, že smartfóny majú disponovať o niečo menšími batériami ako aktuálne modely z radu Galaxy S21. Predpovede sa od toho času rôzne menili, pričom akási prvá pevná informácia prišla až koncom septembra, kedy sa na stránke juhokórejskej certifikačnej agentúry objavila dokumentácia, ktorá hovorila o batériách spoločnosti Samsung.

Galaxy S22

Modelové označenie batérie (EB-BS901ABY) sa zhodovalo s označením pre zariadenie Galaxy S22 (SM-S901B). Jej kapacita má dosahovať 3 700 mAh, presnejšie 3 590 mAh. Galaxy S21 disponuje 4 000 mAh batériou, avšak pripomeňme, že nový model budú poháňať špičkové procesory Snapdragon 898 a Exynos 2200, ktoré by mali ponúknuť nielen vysoký výkon, ale aj efektívnejšiu prácu s batériou. Či však bude rozdiel v tomto ohľade dostatočný na to, aby vykompenzoval chýbajúcu kapacitu, zatiaľ nevieme.

Galaxy S22+

Čo sa týka Galaxy S22+, aj pri tomto modeli sa dočkáme poklesu kapacity o 300 mAh. Dôkazom je dokument čínskej certifikačnej agentúry CCC (alebo 3C), podľa ktorého sa taktiež modelové označenie nabíjačky zhoduje s modelovým označením smartfónu. Galaxy S22+ má získať batériu o veľkosti 4 500 mAh, presnejšie 4 370 mAh.

Galaxy S22 Ultra

Pri starom ostane len najvyšší model zo série, menovite Galaxy S22 Ultra. Top-end vlajková loď sa môže tešiť na 5 000 mAh batériu (4 855 mAh), ktorá by mala v kombinácii so špičkovými čipsetmi ponúknuť rekordnú výdrž na jedno nabitie, minimálne čo sa týka smartfónov Samsung.

Nabíjanie vraj ostane pri 25 W

Žiaľ, v oblasti nabíjania sa žiadnych veľkých prekvapení nedočkáme. Podľa už spomenutej agentúry CCC by mali všetky tri smartfóny podporovať len 25 W nabíjanie. A hoci to znamená pomalšie nabíjanie, treba sa na vec pozrieť aj z druhej stránky – pomalšie nabíjanie znamená pomalšiu degradáciu batérie, a tak by zariadenia eventuálne mali byť použiteľné o niečo dlhšie.