Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S21 na Slovensku získal aktualizáciu na One UI 4.0

Samsung Galaxy S21 na Slovensku získal aktualizáciu na One UI 4.0

Samsung pre slovenských zákazníkov pripravil veľkú aktualizáciu. Sťahovať môžete už tearaz.

0
Samsung dokončil uzavreté beta testovanie rozhrania One UI 4.0 postavenom na operačnom systéme Android 12. Galaxy S21 obdržal celkovo 4 beta aktualizácie s tým, že piatu už nedostane. To značí, že sa čoskoro dočkáme uvedenia stabilnej verzie najnovšieho systému určenej pre všetkých spotrebiteľov. Samsung doposiaľ oficiálne nezverejnil zoznam smartfónov, ktoré dostanú aktualizáciu na One UI 4.0 spolu s OS Android 12. Rovnako nám chýba časový harmonogram.

***

Aktualizácia 15. 11. 2021, 14:35: Samsung medzičasom oficiálne oznámil, že Android 12 s One UI 4.0 počnúc dnešným dňom vydáva pre zariadenia Galaxy S21, S21+ a S21 Ultra. Aktualizáciu dostávajú aj hodinky Galaxy Watch, prináša vylepšené zdravotné funkcie a nové ciferníky. Dostupnosť v našich končinách preverujeme.

***

Informátor @FrontTron sa však k týmto údajom dostal. Samsung ich pravdepodobne nechtiac (alebo zámerne) poslal do aplikácie Samsung Members, ktorá okrem iného slúži na registráciu v testovacom beta programe. Z aplikácie ale po krátkom čase zmizli.
android 12
Foto: @FrontTron
Prirodzene, informácie majú len orientačný charakter, zrejme sa týkajú juhokórejskej oblasti. Dostupnosť aktualizácií sa bude líšiť trh od trhu, pričom svoju úlohu zohrajú aj operátori. Smartfóny Samsung zakúpené prostredníctvom ich kapacít môžu na systémový update čakať dlhšie. Napríklad v Európe môžu byť aktualizácie dostupné skôr než v takej Brazílii, kde podľa XDA odštartuje ich distribúcia až začiatkom budúceho roka, v januári.
android 12
Foto: XDA
Najmä údaje za november a december zodpovedajú tempu, akým Samsung vydával hlavné aktualizácie vlani. Uprednostnené budú vlajkové smartfóny, respektíve popredné zariadenia, ktoré sa dostali na trh v tomto a minulom roku. Z Androidu 12 sa už môžu tešiť vlastníci smartfónov Pixel, mieri aj do zariadení od Xiaomi či ASUS. Na aktualizácii pracujú aj ostatní výrobcovia, ktorí by mali skôr či neskôr rovnako informovať o jej dostupnosti.