Úvod Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra na prvých záberoch: Veď vyzerá úplne ako Note!

Samsung Galaxy S22 Ultra na prvých záberoch: Veď vyzerá úplne ako Note!

Samsung podľa všetkého spojí to najlepšie z Galaxy Note a Galaxy S do jedného spoločného zariadenia, ktoré bude zastávať funkciu najvyššieho vlajkového modelu.

0
Hoci to ešte nie je 100-percentne isté, Samsung podľa všetkého skončil s radom Galaxy Note. Poniektoré črty špecifické pre zariadenia, ktoré sa doň začleňovali, však pretrvajú aj naďalej, a to prostredníctvom modelov Galaxy S. Aspoň to nám naznačujú nedávno zverejnené rendery. V januári alebo februári budúceho roku (podľa toho, či Samsung vydá alebo nevydá Galaxy S21 FE), nás čaká debut radu Galaxy S22, ktorý má priniesť hneď niekoľko výrazných zmien. Čo sa týka prostredného variantu, juhokórejský výrobca údajne zvolí prívlastok Pro, nie Plus. To však nie je všetko. Na internet totiž uniklo video zobrazujúce prvú „živú“ maketu najvyššieho modelu v podobe Galaxy S22 Ultra. Video, na ktorej možno túto maketu vidieť z každého uhla, vzniklo v spolupráci medzi xleaks7 a CoverPigtou, píše server Gizchina. Už na prvý pohľad si môžeme všimnúť jednej veľmi špecifickej črty, a to ostrejších rohov, ktorými sa ešte donedávna vyznačoval Galaxy Note, presnejšie modely Galaxy Note 10 a Galaxy Note 20. Je teda správne tvrdiť, že séria, ktorá bola obľúbená miliónmi užívateľov, definitívne skončila? Skôr nie. Samsung podľa všetkého spojí to najlepšie z Galaxy Note a Galaxy S do jedného spoločného zariadenia, ktoré bude zastávať funkciu najvyššieho vlajkového modelu, minimálne po vydanie novej generácie Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip. Ďalšou skvelou správou je, že tento dizajn podľa všetkého umožní uschovanie pera S Pen priamo v konštrukcii. Užívateľ tak so sebou nebude musieť nosiť prispôsobené puzdro, ako tomu je pri Galaxy S21 Ultra.
galaxy-s22-ultra-maketa2
galaxy-s22-ultra-maketa1
galaxy-s22-ultra-maketa

Galaxy S22 Ultra: Očakávané špecifikácie

Čo sa týka špecifikácií, dočkať by sme sa mali 6,8-palcového Super AMOLED displeja s QHD+ rozlíšením a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Prítomná bude aj LTPO vrstva, ktorá zaručí prispôsobovanie tejto frekvencie v závislosti od zobrazovaného obsahu. Srdcom zariadenia budú opäť dva procesory, podľa trhu, na ktorom sa bude predávať. Pre USA bude k dispozícii verzia so Snapdragon 898, pre Európu s Exynos 2200, ktorý bude používať dlho očakávaný grafický čip od spoločnosti AMD. Nesklame ani kapacita RAM, ktorej vrchná hranica má dosahovať 12 GB, a ani ROM, ktorá ponúkne priestor o veľkosti 512 GB. V rámci optiky sa máme dočkať troch zadných fotoaparátov, a to 12 Mpx širokouhlého senzora, 10 Mpx teleobjektívu a 108 Mpx hlavného snímača obrazu. Toto všetko má zastrešovať batéria s kapacitou 5 000 mAh.