Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Nova 9 oficiálne: Vlajková loď pre tento rok má nádherný dizajn...

Huawei Nova 9 oficiálne: Vlajková loď pre tento rok má nádherný dizajn aj 50 Mpx foťák. To najdôležitejšie stále chýba

0
Spoločnosť Huawei tento rok nepredstavila novú vlajkovú loď série Mate. Bez koncoročnej mobilnej novinky ale nezostane. Uviedla totiž model Huawei Nova 9, o ktorom hovorí, že ponúka funkcie vlajkových lodí za polovičnú cenu. Huawei Nova 9 sa bude na Slovensku predávať od 1. novembra 2021 v čiernej a modrej farbe za maloobchodnú odporúčanú cenu 499 eur. Do ponuky ho zaradia aj mobilní operátori. Výrobca pri novom smartfóne vyzdvihuje jeho štýlový a ultraľahký dizajn, kvalitný fotografický systém s vylepšenými video funkciami, mimoriadne rýchle nabíjanie a dlhú výdrž na jedno nabitie.
huawei nova 9
Foto: Huawei
Smartfón s hrúbkou 7,77 mm a váhou 175 gramov obsahuje hlavný RYYB snímač obrazu s rozlíšením 50 Mpx (f/1.9), ultraširoký fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx (f/2.2) a dvojicu 2 Mpx obrazových snímačov (f/2.4). Jeden slúži na tvorbu makro záberov už od vzdialenosti 4 centimetrov. Druhý senzor sníma informácie o hĺbke scény, vďaka čomu dokáže model Nova 9 zachytiť portrétne fotografie s rozostreným pozadím.
huawei nova 9
Foto: Huawei
Sadu rozličných režimov snímania dopĺňa režim Extreme Night Shoot a Night Portrait, ktoré sľubujú jasné a detailné snímky aj pri slabom osvetlení. Nepretržité nahrávanie 4K videí umožňuje nielen zadná, ale aj predná kamera (32 Mpx, f/2.0). Novinkou je režim nočného selfie videa, kapacity záznamu podporuje elektronická stabilizácia obrazu so strojovým učením. Huawei do smartfónu vtesnal batériu s kapacitou 4300 mAh. Podľa výrobcu poskytne celodennú výdrž bez ohľadu na záťaž a frekvenciu používania. 66 W technológia SuperCharge nabije akumulátor na kapacitu 53 percent za 15 minút. Nabitie na 100 percent kapacity trvá 38 minút.
huawei nova 9
Foto: Huawei
Huawei Nova 9 poháňa 6 nm čipset Snapdragon 778G v 4G verzii. 5G pripojenie teda chýba, čo, prirodzene, platí aj o mobilných aplikáciách a službách od Google. V útrobách zariadenia sa nachádzajú chladiace fólie, ktoré výrobca nazval „VC Liquid Cooling & Graphene“. Strážia teplotu smartfónu a upravujú jeho výkon tak, aby zariadenie zostalo chladné a fungovalo bezchybne po celú dobu používania. Okrem vyššie uvedených vlastností ďalej dostaneme používateľské rozhranie EMUI 12, 8 GB operačnú pamäť, 128 GB úložisko a najmä 6,57-palcový OLED displej s FHD+ rozlíšením, 120 Hz obnovovacou frekvenciou a integrovaným snímačom odtlačkov. Ako sme ozrejmili v úvode, smartfón sa u nás bude predávať za 499 eur. Do 7. novembra by mali k nemu zákazníci získať darček v podobe bezdrôtových slúchadiel.