Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má absolútnu špičku: Roborock H7 je výkonnejší než konkurencia, stojí polovicu!

Xiaomi má absolútnu špičku: Roborock H7 je výkonnejší než konkurencia, stojí polovicu!

Vysávač Roborock H7 ukazuje, že zmysluplne inovovať sa dá všade.

0

Spoločnosť Roborock práve predstavila novú generáciu ručného vysávača Roborock H7. Už s minuloročným modelom H6 boli ambície Roborocku vysoké. Chceli totiž konkurovať gigantovi trhu – spoločnosti Dyson. Tento rok to čínsky výrobca myslí ešte vážnejšie. Pridáva tak väčší sací výkon, väčšiu nádrž na nečistoty a niekoľko ďalších inovatívnych vlastností ako napríklad podporu pre MagBase.

Zariadenie bude k dispozícii už od zajtra t.j. 2. júna za 399 € (pre našich čitateľov za 369 €). Kúpiť si ho budete môcť z obchodu Geekbuying, ktorý ho bude posielať z európskeho skladu. Nutnosti precliť ho sa tak úplne vyhnete a domov vám príde veľmi rýchlo.

Roborock H7 oproti modelu H6 ponúka niekoľko dôležitých vylepšení. Spomínali sme vyšší sací výkon, dlhšiu výdrž na jedno nabitie a potom samotné rýchlonabíjanie.

Roborock H7

Cena: 399 € (alebo 369 €) | Poštovné: Zadarmo (EÚ sklad)

Poďme pekne po poriadku. Motor s výkonom 480 W dokáže vyvinúť sací výkon 160 AW, čo je o 10 AW (Air Watt) viac než minuloročná verzia. Je navrhnutý tak, aby lepšie a efektívnejšie povysával aj náročné plochy ako koberce, matrace či pohovky. Vysávač okrem toho dokáže rozpoznať či vysáva koberec a automaticky zvýši vlastný výkon.

Súčasťou H7 je aj veľká 80 Wh batéria, s ktorou na jedno nabitie podľa výrobcu môžete vysávať až 90 minút (režim Eco), 45 minút v normálnom režime a 8 minút v maximálnom režime. Oveľa zaujímavejšou štatistikou je rýchlosť nabíjania. Zatiaľ čo sa Roborock H6 nabíja v priemere až 4 hodiny, H7-čka to zvládne za 2,5 hodiny. To je slušný výsledok, ktorý určite oceníte.

Výroba tiež zväčšil nádobku na nečistota, ktorá už dosahuje celkový objem 500 ml. Zmestí sa tak do nej viac nečistôt a nemusíte ju vysýpať až tak často. Veľmi zaujímavým riešením, ktoré Roborock H7 ponúka je možnosť využiť aj vrecká do vysávača. Tie sa po odobratí zo stroja samé automaticky zatvoria, a tak sa do ovzdušia nedostane žiaden prach ani iné nečistoty.

Ďalšou zaujímavosťou je magnetický úložný systém MagBase. Vysávač aj príslušenstvo sú magnetické, preto ich stačí len priložiť na stojan (alebo akýkoľvek magnetický povrch) a budú tam držať. Je to opäť ďalšie vylepšenie, ktoré je navrhnuté tak, aby vám spríjemnilo každodenné vysávanie.

Rovnako by sa dalo charakterizovať aj tlačidlo uzamknutia „spúšte“. Keď vysávate, nemusíte neustále držať tlačidlo, ktorým sa vysávač zapína. Jednoducho ho stačí „zamknúť“ v tejto polohe a môžete pohodlne vysávať.

Roborock H7 si môžete kúpiť od 2. júna za 399 € v obchode Geekbuying. Ak tento článok čítate v čase vydania, dobre pre vás. Geekbuying si pripravil zľavu 30 € pre najrýchlejších záujemcov. Stačí ak zamierite na túto adresu, zadáte svoj email a obratom vám príde zľavový kupón. Ten už potom stačí zadať pri objednávke a práve ste ušetrili.