Úvod Zariadenia Herné konzoly Slovenské obchody ryžujú na nedostatku PlayStation 5: Bez hanby ju predávajú 2x...

Slovenské obchody ryžujú na nedostatku PlayStation 5: Bez hanby ju predávajú 2x drahšie!

Slovenské obchody využívajú nepriaznivú situáciu s dodávkami konzol. Ak ich majú na sklade, predávajú ich s obrovskou maržou.

5
Najnovšia herná konzola Sony PlayStation 5 je stále poriadne horúcou komoditou. Záujem o ňu s prichádzajúcimi hernými titulmi, bleskovou rýchlosťou načítavania a ďalšími zaujímavými funkciami prejavili tisíce hráčov po celom svete, Slovenskom nevynímajúc. Konzol však vo svete nie je dostatočný počet, preto je stále relatívne veľký problém s jej zakúpením. Teda, problém to ani nie je, no musíte si pripraviť výrazne vyššiu čiastku, než za akú ju spoločnosť Sony plánovala predávať. Na skladoch ju totiž držia predajcovia, ktorí si za ňu pýtajú o stovky eur viac, než by pri bežných dodávkach mali, upozornil server Mobilizujeme. Rovnaká situácia platí na Slovensku, aj v susednom Česku.

PlayStation 5 za takmer 1 000 €?

Už pri letmom pohľade na ponuku je zjavné, že predajcovia využívajú nedostatok konzol na trhu a umelo nafukujú ich cenu. Inými slovami, kto ju veľmi veľmi chce, ten si aj poriadne zaplatí.

Medzi obchody, ktoré konzolu predávajú výrazne drahšie je napríklad Danimani (cena 855 €) alebo FeGotech (923,64 €), pritom Sony si za konzolu pýta „len“ 499 €. Vyššia cena nie je nič nezvyčajné ani na rôznych bazároch, hoc tam zvykne byť vyššia o 200 € či 300 €.

TECHBYTE už kontaktoval zastúpenie Sony so žiadosťou o vyjadrenie k aktuálnej situácii na trhu. Nateraz to však skutočne vyzerá tak, že ak chcete PS5 za cenu, za ktorú sa mala predávať, budete si musieť jednoducho počkať.