Xiaomi je firma známa nielen tým, že predáva zariadenia za veľmi príjemné ceny, ale aj tým, že tie zariadenia neustále prechádzajú pozitívnymi zmenami. Inžinieri spoločnosti prichádzajú s inováciami, s ktorými majú problém držať krok aj tie najväčšie firmy. Pekným príkladom je úplne nový Roborock S7, ktorý Xiaomi v spolupráci s Geekbuying prináša na európsky trh.

Roborock S7: Čo je to sonické čistenie?

Cena: 495,77 € | Kupón: ROBOROS7

Xiaomi hovorí, že aby ste nečistotu odstránili dostatočne dobre, musíte čo najvernejšie simulovať ľudské pohyby. Samotné zmývanie nie vždy stačí, preto sa firma rozhodla priniesť inováciu v podobe sonického čistenia. Robotický vysávač dokáže rozvibrovať čistiaci mechanizmus, ktorý postupne uvoľňuje nečistoty pod sebou. Vďaka tomu ich rýchlejšie pozmýva alebo povysáva.

Pridajte si k tomu schopnosť automaticky zdvihnúť mop pri detekcii koberca, celogumenú hubicu pre efektívnejšie vysávanie a HyperForce saciu techniku s výkonom 2 500 Pa a získate zariadenie, ktoré nemá konkurenciu.

Sonické vibrácie rozvibrujú čistiaci mechanizmus až 3 000-krát za minútu. Vďaka tomu dokáže Roborock S7 nečistoty najskôr uvoľniť, až potom ich pozmýva alebo povysáva. Pomáha mu v tom aj objemná, 300 ml nádržka, ktorá je elektronicky ovládaná. O každý meter štvorcový vášho bytu či domu je tak opatrne postarané.

Roborock S7 a ultrasonická detekcia koberca

Keď Roborock S7 zistí, že sa nachádza na koberci, automaticky vytiahne mop čo najvyššie, aby tak mohol počas jedného „výjazdu“ nielen pozmývať plávajúce podlahy, ale aj povysávať koberce. Okrem toho mu v aplikácii môžete nastaviť zóny, na ktorých má zakázané zmývať.

Vylepšená hubica – odteraz čisto gumená

Vylepšený dizajn hubice na spodnej strane zabezpečuje lepšiu priľnavosť s podlahou, vďaka čomu sa zvyšuje efektivita čistenia. Xiaomi celý systém navrhol tak, aby sa aj hubica dokázala hýbať smerom hore a nadol, vďaka čomu sa nestane, že by na nejaké miesto nedočiahla.

Ďalším vylepšením je materiál, z ktorého je hubica vyrobená – je totiž úplne gumená. Spoločnosť hovorí, že oproti štetinkovým oveľa odolnejšia a výkonnejšia. Potešia sa aj majitelia domácich miláčikov – zamotáva sa do nej ešte menej chlpov.

HyperForce: Bezkonkurenčný sací systém

Roborock S7 sa môže pochváliť jedným z najvýkonnejších sacích systémov v robotických vysávačoch. HyperForce totiž zaručuje výkon až 2 500 Pa, čo je dosť na to, aby dokázal vytiahnuť nečistoty a alergény aj z tých kobercov, ktoré za bežných okolností nechcú spolupracovať.

Radosť vám bude robiť aj fakt, že Roborock S7 disponuje nádobkou na nečistoty o objeme až 470 ml, čo je dosť veľa na niekoľkodňovú prevádzku. Podobne veľká je aj nádobka na vodu, ktorá má objem až 300 ml a podľa Xiaomi vystačí až na 200 metrov štvorcových. Pri bežných podmienkach však čakajte skôr 100 – 150 metrov štvorcových, čo je viac než dosť.

Zariadenie poháňa 5 200 mAh Li-ion batéria, ktorá vysávač dokáže držať pri živote až 3 hodiny.

No a samozrejme, Roborock S7 si rozumie s jednou z najlepších smart home aplikácií vôbec – Mi Home. V nej mu môžete nastaviť výkon, trasu, celodenný plán a oveľa viac. Páčiť sa vám môžu napríklad virtuálne steny – inak povedané, v aplikácii mu poviete, kam smie chodiť a kam nie.

Xiaomi myslí aj do budúcnosti. Už teraz upozorňuje, že tento rok k Roborock S7 uvedie aj nabíjaciu stanicu, ktorá dokáže odsať nečistoty z nádobky na nečistoty. Vám tak bude stačiť vysávač vyčistiť povedzme raz za týždeň namiesto raz za dva dni. Táto novinka ešte nie je dostupná a jej dizajn a špecifikácie sa môžu zmeniť.

Roborock si môžete kúpiť od 24. marca na tomto odkaze. Aktuálna stojí 495,77 €. Pri objednávke stačí použiť kupón ROBOROS7.

Geekbuying doručuje z európskeho skladu. Roborock S7 vám tak domov príde rýchlo a bez doplácania akýchkoľvek ďalších poplatkov. Ak sa vám vysávač páči, mali by ste sa poponáhľať, záujemcov je skutočne veľa.

Tento obsah vznikol v spolupráci s Geekbuying.