Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ide príkladom: Ak máš tieto hodinky, prichádza veľká aktualizácia!

Samsung ide príkladom: Ak máš tieto hodinky, prichádza veľká aktualizácia!

Skvelá práca, Samsung!

0
Je fajn počuť, že Samsung nezabudol na inteligentné hodinky Galaxy Watch, ktoré boli predstavené ešte v auguste 2018. Pripravil 292 MB softvérovú aktualizáciu, ktorú v blízkom období doručí aj hodinkám Galaxy Watch Active z roku 2019. TizenHelp uvádza, že softvérová aktualizácia dodá hodinkám Galaxy Watch a Galaxy Watch Active pár funkcií z najnovšieho modelu Galaxy Watch 3.

Galaxy Watch: Čo je nové

Inovácia sa dotkla upozornení, ktoré na menovaných hodinkách po novom dokážu zobraziť aj obrázky a fotky. V súčasnosti hodinky zobrazia len text, pokiaľ vám niekto poslal správu cez Messenger alebo napríklad WhatsApp. V rámci konverzačných funkcií tiež pribudla podpora pre AR Emoji a Bitmoji, teda digitálne postavičky, ktoré si môžete navrhnúť a upraviť tak, aby sa na vás čo najviac podobali. Športovci ocenia hlasového trénera, ktorý bude počas behu alebo cyklistiky informovať o srdcovej frekvencii a absolvovanej vzdialenosti. Hlasové pokyny je možné počúvať aj cez pripojené Bluetooth slúchadlá.
Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch Active boli predstavené v marci 2019
Vhod môže padnúť aj funkcia predĺžených, resp. posúvateľných snímok obrazovky, vďaka čomu dokážete na hodinkách zachytiť v jednom obrázku viac informácií, napríklad všetky údaje o uskutočnenom tréningu a podobne. Aktualizácia okrem toho zlepší rýchlosť, výkon a stabilitu systému hodiniek Galaxy Watch a Watch Acitve. Dôležité je práve toto vylepšenie, keďže sú hodinky relatívne staršie. Bez obrázkov v upozorneniach by sme sa nejako zaobišli, aj keď sme radi, že Samsung zapracoval aj túto funkciu. Čerstvú aktualizáciu v aplikácii Galaxy Wearable zatiaľ hľadať nemusíte. Podľa serveru TizenHelp ju Samsung distribuuje v USA a na domácej pôde v Južnej Kórei. Do Európy určite dorazí, musíme si ale na ňu chvíľu počkať.