Úvod Novinky Aktuálne MIMORIADNE: Dávajte si pozor na túto správu! Mnohí už prišli o peniaze

MIMORIADNE: Dávajte si pozor na túto správu! Mnohí už prišli o peniaze

Pošta je obľúbeným terčom útočníkov. Inak tomu nie je ani v tomto prípade.

14

Technologický svet je plný nástrah, o ktorých informujeme prakticky každý deň. Najnovší podvod patrí medzi najprešpekulovanejšie. Prísť o peniaze môžete veľmi rýchlo.

Technologický svet je plný nástrah, o ktorých informujeme prakticky každý deň. Už niekoľkokrát sme informovali o rôznych hoaxoch, podvodoch a nových trikoch, ktoré útočníci využívajú na získanie peňazí od Slovákov. Veľmi obľúbeným terčom podvodov je Slovenská pošta, ktorej obchodné meno útočníci zneužívajú často. Inak tomu nie je ani teraz.

O peniaze môžete prísť rýchlo

Podvod sa opiera o náročné obdobie, v ktorom sa momentálne nachádzame. Mnohí z nás si rôzne produkty objednávajú cez eshopy a nechávajú si ich doručiť kuriérmi. Stáť v rade na pobočne je, koniec koncov, nepríjemné.

Email preto spomína, že doručenie balíka zlyhalo. „Neprítomný príjemca, čo znamená, že na adrese nebol nikto, kto by zásielku dostal,“ píše sa dolámanou slovenčinou v správe.

Prísť o peniaze môžete rýchlo.

Takto vyzerá najnovší podvod.

V správe sa ďalej hovorí o tom ako balík musel ostať na depe, kde ostane až dovtedy, kým neaktualizujete dodaciu adresu. Tento text je však odkazom na podvodnícku stránku imitujúcu Slovenskú poštu.

Hovoríme to často a zopakujeme to aj teraz. Veríme, že väčšina z vás má internetový svet a jeho nástrahy v malíčku. To je dobre a čím viac nás takých bude, tým lepšie. Internet sa však otvára aj čoraz staršiemu publiku, ktorí len teraz začínajú zisťovať, že je síce plný zaujímavostí, no zároveň aj nástrah.

Dajte preto, prosím, vedieť aj vašim známym, ktorí nemusia mať tak bohaté skúsenosti s podobnými útokmi.