Úvod Výrobcovia Huawei Veľká aktualizácia na EMUI 11: Vieme, kedy ju začne Huawei posielať!

Veľká aktualizácia na EMUI 11: Vieme, kedy ju začne Huawei posielať!

Verzia OS Android zostáva neznáma.

0

Spoločnosť Huawei predstavila na septembrovej konferencii HDC 2020 novú verziu užívateľského prostredia EMUI 11, ktoré postupne doručí prostredníctvom aktualizácií vybraným smartfónom a tabletom.

Systém EMUI 11 už využíva vlajková loď Mate 40 Pro. Aktualizáciu nedávno začal dostávať vlaňajší top model Huawei Mate 30 Pro. Je však dôležité uviesť, že prostredie EMUI 11 je v týchto prípadoch stále postavené na operačnom systéme Android 10.

Huawei teraz na na svojom webe zverejnil orientačný harmonogram aktualizácií, ktorý rozdelil podľa jednotlivých oblastí sveta. Na základe neho môžeme zistiť, kedy približne bude pripravená aktualizácia na najnovšiu verziu softvéru pre jednotlivé zariadenia.

Foto: Huawei

Huawei menuje len EMUI 11, Android 11 nespomína. Dúfame, že má výrobca v pláne dodať EMUI 11 už s OS Android 11. Aktualizačný plán je určený pre zariadenia vo voľnom predaji. Smartfóny a tablety zakúpené cez operátorov môžu na aktualizáciu čakať dlhšie. Zostava vyzerá nasledovne:

  • December 2020 – Huawei P40, P40 Pro a P40 Pro+, Huawei Mate 30 Pro.
  • Január 2021 – Huawei Mate Xs.
  • 1. štvrťrok 2021 – Huawei P30 a P30 Pro, Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X a RS Porsche Design, Huawei Nova 5T, Huawei MatePad Pro a Huawei MediaPad M6 (10.8″ verzia).

Ak sa vaše zariadenie v zozname plánovaných aktualizácií nenachádza, ešte to automaticky neznamená, že aktualizáciu nedostane. Prvá aktualizačná vlna zväčša cieli na popredné zariadenia výrobcov, ktoré majú z hľadiska softvérovej podpory väčšiu prioritu.