Úvod Hry Si fanúšikom tejto hry? Stiahneš ju aj na telefón!

Si fanúšikom tejto hry? Stiahneš ju aj na telefón!

Pre Android aj iOS.

0

Herné štúdio Riot Games ešte v októbri 2019 oznámilo, že pripravuje mobilnú verziu obľúbenej MOBA hry League of Legends, ktorá ponesie podtitul Wild Rift.

Podľa prvotných informácií má mať mobilné LOL-ko veľa spoločného s verziou určenou pre počítače. Ponúknuť má takmer identickú hrateľnosť, aspoň podľa jej tvorcov. Titul League of Legends: Wild Rift mal byť pre hráčov dostupný v tomto roku.

Keďže je december, tvorcovia nemajú veľa času na to, aby mobilnú hru sprístupnili všetkým hráčom. Očividne sa ale snažia. Podľa XDA je hra League of Legends pre smartfóny dostupná ako otvorená beta verzia v niekoľkých krajinách a regiónoch.

League of Legends: Wild Rift

Autori menujú Európu, Stredný Východ, oblasť severnej Afriky, Rusko, Taiwan, Turecko, ostrovy Oceánie a Vietnam. Prístup k beta verzii hry tiež majú obyvatelia Japonska, Filipín a ďalších ázijských krajín.

U nás hru v obchode Google Play zatiaľ nevidíme, respektíve je dostupná len predbežná registrácia. Nedočkavci by mohli hru, teoreticky, spustiť cez VPN sieť, ktorá nasimuluje pripojenie z podporovanej krajiny. Hru by si ale museli nainštalovať cez APK súbor a priradiť k nej OBB dáta.

Napriek vítanému postupnému rozširovaniu dostupnosti sa k hre dostane väčšia skupina hráčov až v budúcom roku, niekedy na jar. Vtedy má doraziť aj do USA. Snáď vývojári slovo dodržia a prinesú do smartfónov kvalitné MOBA súboje 5 proti 5.