Úvod Výrobcovia Samsung Pokračovanie Galaxy Z Flip bude meškať: Samsung však pridá fantastickú funkciu

Pokračovanie Galaxy Z Flip bude meškať: Samsung však pridá fantastickú funkciu

Predstavenie najskôr v apríli.

0

Samsung budúci rok nepochybne okrem Galaxy Z Fold 3 predstaví aj pokračovanie radu Galaxy Z Flip. Táto séria je lacnejšia a predovšetkým sa vyznačuje iným skladacím systémom. Zatiaľ čo Galaxy Z Fold sa skladá ako knižka, Galaxy Z Flip môžeme prirovnať k starým známym vyklápačkám.

Ak je debata o skladacích smartfónoch, zvyčajne sa v nej spomína aj Samsung. Ten má budúci rok okrem tretej generácie Galaxy Z Fold 3 predstaviť aj o niečo lacnejší Galaxy Z Flip. Nedorazí však v rovnakom čase ako originálna verzia, upozorňuje server 9to5Google.

Najskôr v apríli, avšak so 120 Hz displejom

Pôvodný Galaxy Z Flip bol odhalený vo februári tohto roku. Špekuluje sa, že nový model, zatiaľ označovaný ako Galaxy Z Flip 3, bude predstavený skôr niekedy po konci prvého štvrťroku.

Samsung však dlhšie čakanie plánuje vykompenzovať. Podľa známeho informátora vystupujúceho ako Ice Universe má byť nový Galaxy Z Flip vybavený displejom s obnovovacou frekvenciou až 120 Hz, rovnako ako Galaxy Z Fold 2. Ďalšou dobrou správou je, že jeho počiatočná maloobchodná cena by mala byť nižšia ako tomu bolo v prípade pôvodnej verzie. Tá sa u nás začala predávať za približne 1480 €.

Ďalej sa očakáva, že Samsung budúci rok uvedie na trh až tri čerstvé skladacie smartfóny. Už sme počuli o Galaxy Z Fold 3 a teraz aj o Galaxy Z Flip 3, čo znamená, že ostáva už len jedno voľné miesto. Údajne nie je vylúčené, že ho vyplní Fold s označením FE (Fan Edition). Zatiaľ si však ničím nemôžeme byť istý.