Úvod Výrobcovia Oukitel Oukitel WP10: 5G smartfón s MEGA batériou a odolnosťou je tu!

Oukitel WP10: 5G smartfón s MEGA batériou a odolnosťou je tu!

Oukitel ukazuje, že 5G telefóny nemusia byť drahé.

0

Oukitel práve predstavil svoj vôbec prvý odolný smartfón s 5G konektivitou. WP10 je prvým z mnohých smartfónov, ktoré spoločnosť plánuje predstaviť. Na svojom webe zbiera spätnú väzbu o najdôležitejších vlastnostiach 5G smartfónov. Okrem kvalitnej konektivity ľuďom najviac záleží na výdrži batérie.

Oukitel je výrobca, ktorý je známy tým, že si sám navrhuje batérie, vďaka ktorým sa dokáže odlíšiť od zvyšku trhu. WP10 preto dostal označenie „Kráľ batérie“. V jeho útrobách sa totiž schováva objemná 8 000 mAh batéria. S takou vysokou kapacitou môžete bez väčších problémov očakávať 48-hodinovú výdrž, a to aj pri 5G pripojení, ktoré bežne spotrebuje viac energie než 4G.

Oukitel WP10 okrem toho ponúka 6,67-palcový in-cell Full HD+ displej s malým otvorom pre selfie kameru. Displej tak patrí medzi tie väčšie spomedzi moderných zariadení.

Vnútri smartfónu tiká novinka z tohto roku – procesor Dimensity 800 od spoločnosti MediaTek. Vyrobený je 7 nm výrobným procesom a nesie v sebe 5G modem.

Pri porovnaní Oukitel WP10 s modelmi pripájajúcimi sa na 4G sieť je zjavné, že rozdiel je obrovský. WP10 miestami dokázal dosiahnuť až 100-násobné rýchlosti. 5G so sebou prináša neuveriteľné maximálne teoretické rýchlosti. V niektorých častiach sveta už teraz vysielače podporujú priepustnosť 2.3 Gb/s, resp. 2.5 Gb/s. Stiahnutie obrovských súborov preto zaberie len pár sekúnd.

Výhodou 5G sietí je okrem toho, že sú rýchlejšie, nízka odozva (latencia/ping), vďaka čomu vám môžu poslúžiť aj na hranie online hier, pozeranie 4K videí a mnoho ďalšieho.

Oukitel WP10 však pri 5G nekončí. V jeho výbave sa tiež nachádzajú štyri zadné fotoaparáty (48 Mpx od Sony, 13 Mpx ultraširokouhlý, 2 Mpx pre snímanie hĺbky záberu a 2 Mpx macro).

Nebol by to odolný smartfón, ak by neniesol niekoľko dôležitých certifikácií. Výrobca udáva, že WP10 disponuje IP68 a IP69 certifikáciami ako aj MIL-STD-810G certifikáciou, vďaka čomu môže spadnúť z výšky 1,5 metra a vo vode vydrží aj 30 minút (v 1,5 metrovej hĺbke). Okrem toho je odolný voči vode a nárazom.

5G smartfóny boli spočiatku veľmi drahé, to však pri WP10 očakávať nemáte, odkazuje výrobca. Presnú cenu síce firma zatiaľ nezverejnila, no bude lacnejší než si myslíte. Ak by ste jeden chceli vyhrať, zapojiť sa môžete na webe Oukitel.com. Súťaží sa o celkom 10 kusov.