Úvod Výrobcovia Motorola Motorola aktualizuje: Tieto 4 smartfóny získajú veľký update!

Motorola aktualizuje: Tieto 4 smartfóny získajú veľký update!

Dobré správy.

0

Spoločnosť Motorola predstavila v priebehu tohto roka pokročilý hardvér v podobe vlajkových modelov Edge a Edge+, ako aj smartfón Razr, ktorý sa pýši ohybnou obrazovkou a konštrukciou do „V“.

Hardvérové novinky teraz dopĺňajú tie softvérové. Motorola oznamuje, že v blízkej budúcnosti začne distribuovať pre vybrané zariadenia softvérové aktualizácie. Zatiaľ menuje štyri modely, dúfame, že v priebehu času pribudnú ďalšie.

Do konca tohto roka dostane aktualizáciu na Android 10 smartfón Moto G8 Power Lite. Aktualizácia sa rozbehne najskôr v Srbsku, postupne dorazí do ďalších krajín.

V prvom štvrťroku 2021 začne výrobca dodávať aktualizáciu na Android 11 smartfónom Motorola EdgeMoto G Pro. V prvej aktualizačnej vlne sa nachádza aj Slovensko a Česká republika.

Rovnako v prvom štvrťroku 2021 získa aktualizáciu na Android 10 aj model Motorola One Macro. Aj v tomto prípade platí, že je aktualizácia určená pre Slovensko a Českú republiku. Okrem týchto trhov bude systémová inovácia dostupná aj v Rumunsku, Srbsku a Bulharsku.

Motorola One Macro
Motorola One Macro

Informácia o pripravovaných aktualizáciách je vítaná, keďže v tomto smere Motorola zaostáva za konkurenciou. Aspoň podľa hodnotenia AOSMark. Rebríček hodnotí jednotlivých výrobcov podľa priemerného počtu vydaných aktualizácií operačného systému na jedno zariadenie.

Hodnotenie sa pohybuje v rozmedzí od 0 do 5 bodov. 0 znamená, že výrobca neposkytuje žiadne aktualizácie. Známka 5 by patrila dokonalému výrobcovi, ktorý by rovnako aktualizoval každé jedno zariadenie, čo sa však asi nestane.

Na prvom mieste v rebríčku sa nachádza Google (známka 2.9), nasleduje OnePlus (známka 2.7) a výrobca projektorov Vankyo (2.0). Zdieľa rovnaké hodnotenie so značkou Nokia. Rebríček, ako aj „sieň slávy“ najčastejšie aktualizovaných zariadení, si môžete pozrieť na tejto adrese.