Úvod Motorola Motorola Razr Najlacnejší ohybný telefón? Cena tohto kúsku klesla o stovky eur!

Najlacnejší ohybný telefón? Cena tohto kúsku klesla o stovky eur!

Cena bežnej vlajkovej triedy.

1

Spoločnosť Motorola v novembri minulého roka vzkriesila značku Razr, ktorá bola v minulosti synonymom pre štýlový, štíhly a mimoriadne obľúbený mobilný telefón s konštrukciou do „V“.

Novodobé véčko Motorola Razr nadviazalo svojím vzhľadom a konštrukciou na pôvodný model z roku 2004. Výrobca svoj reprezentatívny produkt vybavil pokrokovým flexibilným pOLED displejom (6,2″), ktorý sa stal ústredným prvkom a hlavným lákadlom celého zariadenia.

Inak sa smartfón radí skôr do strednej triedy, o čom svedčí čipset Snapdragon 710, 16 Mpx fotoaparát, 6 GB RAM alebo 128 GB interné úložisko. 2510 mAh batérie tiež nie je zrovna najväčšia.

Na trh tiež prišla s operačným systémom Android vo verzii 9 Pie. Aktualizáciu na Android 10 získala v máji tohto roka. Podobne ako iné zariadenia s flexibilnou obrazovkou, aj Motorola Razr trpela syndrómom nekresťansky vysokej ceny (maloobch. odp. 1599 eur).

motorola razr
Motorola Razr. Foto: GSMArena

Nové technológie sú drahé a za exkluzivitu sa platí tiež. Výrobca nás dnes ale informoval, že vyklápačku predáva za novú cenu.

„Ikonický Motorola Razr v štýlovej čiernej a elegantnej zlatej farbe je odteraz dostupný v novej cene u vybraných obchodných partnerov“, píše v tlačovej správe.

Novú cenu však v správe neuviedol, tak sme ju vypátrali. Na oficiálnej stránke výrobcu svietia logá štyroch autorizovaných predajcov – Alza, Nay, O2 a Orange. E-shop Nay zobrazuje cenu 1590 eur, Orange 1499 eur, O2 udáva o niečo nižšiu cenu 1140 eur a Alza dokonca akciových 999 €.

Pre rozmanitosť ešte uvedieme napr. Datart (1399,50 eur), Hej (1399,50 eur), Bestcenu (1026 eur) alebo Okay (1559 eur). Obchod Mall predajcu Alza dorovnal (999 eur).

Motorola Razr je tým pádom prvým smartfónom s ohybným displejom na našom trhu, ktorý (kozmeticky) podliezol 4-cifernú cenovú hladinu. Huawei Mate Xs sa predáva za enormných 2499 eur, Samsung Galaxy Z Flip za 1449 eur a pôvodný Galaxy Fold za približne 1500 eur.

Či stojí Motorola Razr za kúpu aj pri takto zníženej cene je na uvážení každého zákazníka. Za 999 eur môžete mať množstvo iných, výkonnejších smartfónov s klasickou konštrukciou.

Očakáva sa, že Motorola 9. septembra predstaví vylepšenú 5G verziu smartfónu Razr. Pokles ceny súčasnej generácie môže byť toho predzvesťou.