Úvod Výrobcovia OnePlus Lacný OnePlus opäť na obzore! Príde pokračovanie OnePlus X?

Lacný OnePlus opäť na obzore! Príde pokračovanie OnePlus X?

0

Šéf OnePlus, Pete Lau, oficiálne potvrdil, že jeho spoločnosť pracuje na cenovo dostupnejšom smartfóne, ktorý bude svojím výkonom šliapať na päty vlajkovým lodiam. O téme informuje server TechRadar.

Dlhší čas sa špekulovalo o tom, že OnePlus nám plánuje do konca tohto roka priniesť lacnejší smartfón s prémiovou výbavou. Inými slovami, spoločnosť sa chcela opäť vrátiť ku svojim koreňom, a teda k povesti „zabijaka vlajkových lodí“.

A táto teória sa práve potvrdila, aspoň z väčšej časti. Lau prehlásil, že spoločnosť pripravuje nový rad cenovo dostupnejších smartfónov s výkonom, ktorý by mal dosahovať úrovne vlajkových lodí. Podľa všetkého sa teda nedočkáme len jedného takého zariadenia.

Na detaily bol však skromný. Síce vieme, že smartfón je na ceste k nám, no Lau nám neprezradil nič ohľadom jeho názvu, špecifikácií a ani ceny. V tomto ohľade sa teda budeme musieť ešte nejaký čas spoliehať na špekulácie.

Najskôr v Európe a Indii

Neostali sme však s úplne prázdnymi rukami. Šéf spoločnosti deklaruje, že zatiaľ záhadný smartfón zamieri najskôr do Európy a Indie, pričom v „blízkej budúcnosti“ by sa mali cenovo dostupnejšie telefóny dopracovať aj do Severnej Ameriky.

Vyššie sme naznačili, že nie všetky špekulácie ohľadom pripravovaného smartfónu boli pravdivé. Údajný OnePlus Z totiž mnohí označovali ako prostriedok k návratu do bodu, kde to všetko začalo, teda späť ku koreňom. Lau však veľmi jasne túto hypotézu vyvrátil: „Aby som to uviedol na pravú mieru, toto nie je pokus o návrat k našim koreňom.“

O aké zariadenie teda ide?

Novým smartfónom od OnePlus bude pravdepodobne zariadenie, ktoré sa aktuálne označuje ako OnePlus Z, OnePlus 8 Lite či OnePlus Nord. Dôkazom je nový profil na sieti Instagram, ktorý vznikol v rovnakom čase, kedy boli publikované nové informácie ohľadom prípravovaného smartfónu. Nesie názov OnePlusLiteZThing.

Je zrejmé, že názov profilu je kombináciou viacerých označení pre smartfóny. Chýba v ňom však označenie „Nord“, čo môže znamenať, že nadchádzajúci telefón nedebutuje pod týmto názvom, preto ho môžeme zo zoznamu možností vyškrtnúť.

Predstavenie môže byť blízko

V tomto momente však prechádzame do oblasti špekulácií a odkláňame sa od oficiálne potvrdených informácií. Kľúčovou správou je, že prémiový cenovo dostupnejší smartfón od OnePlus je skutočne na ceste k nám. Jeho predstavenie by tak mohlo prebehnúť vo veľmi blízkom období.

Aktualizované: Oficiálny profil OnePlus India prostredníctvom siete Twitter naznačil, že pripravovaný smartfón predsa len debutuje ako OnePlus Nord, a to už 10. júla. Príspevok, ktorý môžete vidieť nižšie, bol síce neskôr vymazaný, no na internete sa nikdy nič úplne nestratí.

OnePlus India o OnePlus Nord – Zdroj: Ishan Agarwal (via propakistani.pk)