Úvod Výrobcovia Samsung Galaxy Fold 2 nebude podporovať S Pen: Samsung vysvetľuje, prečo to nie...

Galaxy Fold 2 nebude podporovať S Pen: Samsung vysvetľuje, prečo to nie je možné

0
Koncept smartfónu s ohybnou obrazovkou: Jonas Daehnert, @PhoneDesigner

Už dlhší čas vieme, že Samsung plánuje v auguste popri sérii Galaxy Note20 predstaviť aj ďalší skladací smartfón, konkrétne Galaxy Fold 2. O pripravovanej novinke už čo-to vieme, no aktuálne na povrch vyplávala ďalšia dôležitá informácia, ktorá sklame fanúšikov inteligentného pera S Pen.

Ako informuje server Android Authority, podľa juhokórejskej publikácie The Elec sa Samsung rozhodol neimplementovať podporu pre S Pen do Galaxy Fold 2. Dôvod je prostý. Smartfón totiž bude vybavený ultra tenkým sklom, ktoré by nemuselo vydržať nápor vyvíjaný perom.

Samsung údajne experimentoval s viacerými možnosťami, ako by mohol podporu pre S Pen do svojho nadchádzajúceho skladacieho smartfónu zabudovať. Skúšal polyamid i hrubšie sklo, ktoré sa v oblasti kĺbu zužuje, no výsledok bol v oboch prípadoch rovnaký. Na skladací telefón s podporou pre S Pen si tak zrejme budeme musieť počkať do budúceho roku.

Z toho vyplýva, že implementácia podpory inteligentného pera je možná, no je až priveľmi riskantná. Inými slovami, skladacie displeje na niečo také zatiaľ nemajú kapacity. Ako príklad môžeme použiť stále čerstvý Galaxy Z Flip, ktorého displej sa dá aj napriek dodatočnej vrstve veľmi jednoducho poškriabať.

Galaxy Fold 2: Čo môžeme očakávať?

Čo sa týka základnej výbavy, Galaxy Fold 2 má doraziť so 7,59-palcovým Flexible Dynamic AMOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Vedľajší displej ponúkne uhlopriečku 6,23 palca a rozlíšenie 2 267 x 819 pixelov.

Interiér má obsahovať čipset Snapdragon 865 a 4 500 mAh batériu s podporou pre 45 W nabíjanie. V rámci foťákov môžeme hovoriť o 12 Mpx hlavnom snímači, 64 Mpx teleobjektíve a 16 Mpx širokouhlom senzore.