Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ukázal aj ďalšiu skladaciu novinku: Takto vyzerá štýlový Galaxy Z Flip...

Samsung ukázal aj ďalšiu skladaciu novinku: Takto vyzerá štýlový Galaxy Z Flip s ohybným displejom

1

Samsung Galaxy Z Flip bol oficiálne predstavený spolu s vlajkovými loďami Galaxy S20, od ktorých sa však líši. Má totižto konštrukciu do V a flexibilný displej.

Samsung Galaxy Z Flip je štýlovým mobilným zariadením, po ktorom siahnu hlavne technologickí nadšenci a tí užívatelia, ktorí chcú vlastniť niečo originálne, no zároveň dobre vybavené.

Zákazník dostane kompaktný prémiový štvorec, ktorý sa po vertikálnom rozložení zmení na plnohodnotný smartfón s obrazovkou s extrémnejším pomerom strán 21,9:9, uhlopriečkou 6,7-palca a FHD+ rozlíšením.Flexibilný AMOLED panel, ktorý chráni ultra tenká vrstva skla.

samsung galaxy z flip

Displej obkolesujú pravidelné a relatívne štíhle rámiky, ktoré rozdeľuje len prepracovaný utesnený kĺb s dvoma vačkami. Súčasťou obrazovky je otvor pre selfie kameru, ktorá má rozlíšenie 10 Mpx, svetelnosť f/2,4 a 80-stupňové zorné pole.

Výborné je, že keď Galaxy Z Flip rozložíte, drží tvar v akomkoľvek uhle. V režime Flex sa displej sa automaticky rozdelí na dve polovice. Udeje sa tak vtedy, keď smartfón stojí na nejakej ploche bez podpery. Na hornej polovici obrazovky si môžete napríklad prezerať fotografie, videá a ďalší obsah a dolná polovica slúži na ovládanie.

samsung galaxy z flip

Tým výhody takéhoto riešenia nekončia. Keďže Galaxy Z Flip dokáže stáť na podložke bez opory, získate viac možností pri fotografovaní a natáčaní videí. Využiť môžete napríklad režim Night Hyperlapse pre tvorbu časozberných videí počas noci a v zlých svetelných podmienkach.

Po zatvorení konštrukcie sa na vás budú pozerať dva objektívy hlavného fotoaparátu a malý informačný AMOLED displej s uhlopriečkou 1,1″ a rozlíšením 112 x 300 pixelov.

samsung galaxy z flip

Samsung flexibilnú novinku osadil výkonným čipsetom Snapdragon 855+, ktorý má vyšší takt a lepší grafický výkon ako štandardný Snapdragon 855. Sekunduje mu 8 GB operačná pamäť a 256 GB úložisko typu UFS 3.0.

Hlavné fotoaparáty majú zhodné rozlíšenie 12 Mpx a svetelnosti f/1.8 a f/2.2. Druhý údaj patrí širokouhlému objektívu so 123-stupňovým zorným poľom. Hlavný snímač obrazu je opticky stabilizovaný, podporuje HDR 10+, má 8x digitálny zoom a zvládne aj 4K video.

samsung galaxy z flip

Batéria disponuje kapacitou 3300 mAh. Prítomné je aj bezdrôtové dobíjanie PowerShare. Cez smartfón môžete bezdrôtovo nabíjať hodinky alebo slúchadlá.

Samsung Galaxy Z Flip je vybavený eSIM modulom, ktorý zákazníkov zbaví klasických plastových kariet s čipom. Kto však bude potrebovať, stále má k dispozícii klasický nano SIM slot.

Foto: Samsung

Vo výbave ďalej nechýba USB-C, Bluetooth 5.0, dvojpásmové WiFi, široká podpora sieťových frekvencií, GPS, Glonass, Galileo, Android 10 s prispôsobeným užívateľským prostredím OneUI s funkciou rozdelenej obrazovky Multi-Active Window, snímač odtlačkov na bočnej strane zariadenia či zabezpečenie Knox. 3,5 mm jack by ste v konštrukcii hľadali márne.

Cena a dostupnosť

Model Galaxy Z Flip sa bude na Slovensku predávať u vybraných predajcov elektroniky od 21. 2. 2020. K dispozícii bude v dvoch farebných prevedeniach – čiernom (Black Mirror) a fialovom (Purple Mirror).

Záujemcovia si môžu smartfón predbežne objednať už dnes od 20:30 hod do 20.2. za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 480 . Kupujúci sa v prípade nákupu Galaxy Z Flip distribuovaného v SR spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak nemusia báť náhodného mechanického poškodenia displeja.

Súčasťou kúpnej ceny smartfónu je totižto ročné poistenie, vďaka ktorému má zákazník nárok na jednu poistnú udalosť so spoluúčasťou len 109 €. Viac informácií o spôsobe poistenia nájdete na tejto adrese.