Úvod Výrobcovia Huawei USA sa nepáči úspech Huawei: Ešte viac mu šliapnu na krk

USA sa nepáči úspech Huawei: Ešte viac mu šliapnu na krk

3

Zakladateľ Huawei len pred pár dňami vyriekol zaujímavú predpoveď budúcnosti. Počas Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose totiž povedal, že zo strany USA očakáva ďalšie útoky. Jeho slová sa naplnili skôr než sa čakalo.

Americký minister obchodu, Wilbur Ross, pre Bloomber potvrdil, že Spojené štáty majú pripravený plán, ako obchodnú vojnu vedenú voči Huawei ešte sprísniť. Týkať sa to má hlavne komponentov pochádzajúcich z USA.

Nový plán momentálne pripravujeme. Nasadíme ho v blízkej budúcnosti,“ naznačil Ross.

Kedy presne sa to stane momentálne nikto netuší. Predpokladá sa, že americké spoločnosti môžu Huawei predávať svoje komponenty za predpokladu, že 75 % a viac výskumu a výroby daného produktu prebieha v zahraničí. Práve toto kritérium sa má výrazne sprísniť. Po novom to má byť až 90 %.

Podniknú ďalšie kroky

Toto pochopiteľne nemusí byť jediné sprísnenie sankcií voči Huawei. Spojené štáty majú pracovať na novej legislatíve, ktorá má byť zameraná na komponenty navrhnuté v USA, no vyrábané v zahraničí.

Zakladateľ Huawei tento týždeň oznámil, že ich spoločnosť je plne pripravená na sprísnenie pravidiel plánovaných pre rok 2020. Jedno vieme určite. To, či je Huawei skutočne pripravený, zistíme už čoskoro. Všetky oči sa už teraz sústredia na pripravovanú vlajkovú loď Huawei P40 Pro, ktorej predstavenie má už tradične prebehnúť na jar.