Úvod Výrobcovia Motorola Skladacia Motorola Razr ide do obchodov: Dávajte si pozor na krehký displej,...

Skladacia Motorola Razr ide do obchodov: Dávajte si pozor na krehký displej, upozorňuje výrobca

2

Motorola Razr patrí spolu s konkurentmi Galaxy Fold a Mate X medzi vôbec prvé skladacie smartfóny s ohybnou obrazovkou. Sympatické „véčko“ pôsobí oproti dvom menovaným zariadeniam praktickejšie.

Motorola Razr sa dá od dnešného dňa oficiálne objednať na trhu v USA, zatiaľ výlučne prostredníctvom kapacít operátora Verizon, informuje The Verge. Postupom času bude zariadenie dostupné aj na iných trhoch a v predajných kanáloch.

Výrobca pri príležitosti spustenia predaja zverejnil pár videí, ktoré približujú rôzne funkcie smartfónu. Medzi nimi figuruje jedno, ktoré popisuje starostlivosť o zariadenie. Z neho vyplýva, že aj Motorola Razr má krehký displej, ktorý potrebuje zvláštnu opateru.

Samsung Galaxy Fold na citlivú obrazovku doplatil. Po pár dňoch sa začal prvým užívateľom kaziť. Výrobca ho preto stiahol z trhu, utesnil konštrukciu, upravil displej a do predaja sa vrátil až po pár mesiacoch.

samsung galaxy fold
Foto: Mark Gurman, Bloomberg

Motorola upozorňuje, že obrazovku moderného véčka by užívateľ nemal vystavovať ostrým predmetom. Okrem toho sú zakázané ochranné fólie, ktoré by mohli displej, zrejme kvôli aplikovanému lepidlu, poškodiť.

Výrobca ďalej odporúča, aby vlastník smartfón najskôr zložil do uzavretej podoby a až potom si ho vložil do vrecka alebo tašky. Zaujímavá je zmienka o nepravidelnostiach, „hrčiach“, ktorých existencia je podľa výrobcu normálna, čo má vychádzať zo samotnej podstaty ohybnej obrazovky.

motorola razr
Foto: GSMArena

Práve takéto artefakty sa objavili na obrazovkách modelov Galaxy Fold. Do konštrukcie displeja sa dostal cez otvorený kĺb prach alebo iné drobné nečistoty, ktoré narušili plochú štruktúru obrazovky.

Bude zaujímavé sledovať, akú spoľahlivosť prejaví zariadenie za 1499 USD v bežnej užívateľskej praxi. O pár týždňov by sme mali spoznať druhý smartfón s podobnou koncepciou. Véčko Galaxy Z Flip predstaví Samsung. Špekuluje sa, že jeho displej bude prekrytý ultra tenkým sklom, ktoré jeho odolnosť povýši.

Kategória zariadení s ohybnou obrazovkou je nová, tým pádom sú ešte nedokonalé a drahé. Postupne sa to ale bude meniť k lepšiemu.

https://www.youtube.com/watch?v=VVUg4jjvX1A