Úvod Výrobcovia Huawei Huawei ani zďaleka neskončil: Šialený Mate 40 Pro má ponúknuť až 8...

Huawei ani zďaleka neskončil: Šialený Mate 40 Pro má ponúknuť až 8 foťákov!

3
Foto: Huawei

Patent podaný spoločnosťou Huawei prezrádza, že nadchádzajúca séria vlajkových lodí Mate sa bude na zadnej strane pýšiť až 5 fotoaparátmi. Téme sa venoval web Gizmochina.

Mate 40 Pro by tak mohol disponovať dokopy až 8 fotoaparátmi, čo sa niektorým môže zdať prehnané. No na druhú stranu, veľa fanúšikov a najmä milovníkov fotenia táto novinka iste potešila.

Nová séria Mate je však ešte pomerne ďaleko. Doraziť totiž má až počas Q4 2020, čiže v podstate máme ešte skoro celý rok. Otázkou však je, či vôbec niekedy dorazí aj k nám. Po nedávnej správe týkajúcej sa spustenia predaja Mate 30 na území Českej republiky však máme aspoň malú nádej.

Vráťme sa ale späť k veci. Na snímkach si môžeme všimnúť, že novinka sa oproti svojmu predchodcovi priveľmi neodlišuje, teda aspoň na prvý pohľad. Ako sme však už uviedli vyššie, zariadenie ponúkne spolu až 8 snímačov – 3 predné a 5 zadných. Zadné fotoaparáty pritom majú byť rozmiestnené do tvaru štvorca, ktorý je osadený do kruhového panelu.

Podľa zdroja však nemusí ísť zrovna o Mate 40 Pro, ale o ktorékoľvek iné zariadenie patriace do nadchádzajúcej série. Tak či onak, ide o zaujímavú novinku, po ktorej sme aspoň o trochu múdrejší. Huawei však zatiaľ ešte nič oficiálne nepotvrdil. Musíme si teda len počkať.