Úvod Výrobcovia Samsung Samsung dupol na plyn: Budúci rok predstaví telefón s predným foťákom priamo...

Samsung dupol na plyn: Budúci rok predstaví telefón s predným foťákom priamo v displeji!

2

To, v čo sme dúfali, sa aj stane. Samsung pokračuje vo vývoji predného fotoaparátu uloženého priamo v displeji. Firma mala dosiahnuť dostatočne dobrej kvality na to, aby technológiu priniesla na trh. Stať sa tak má už budúci rok. Nový modul má do hromadnej výroby vstúpiť ešte tento mesiac.

Ak sa spoločnosti bude dariť všetko tak, ako chce, mesačne by mala vyrobiť približne 30 000 kusov. Nový typ fotoaparátu však nebude určený pre Samsung Galaxy S11. S najväčšou pravdepodobnosťou bude určený pre nástupcu Galaxy Fold.

Technológia fotoaparátu v displeji nie je jednoduchá. Samsung bojuje hlavne s faktom, že OLED displej mierne narúša svetlo, ktoré dopadá na senzor, kvôli čomu je výsledná kvalita horšia, než na čo sme zvyknutí. Výrobca tak musel spraviť niekoľko ráznych vylepšení.

Najskôr sa zameral na OLED panel, ktorý musí byť tak priehľadný, ako to len ide. Z hardvérového hľadiska viac spraviť nemôže takže svoju pozornosť zameral aj na softvér, ktorý bude dynamicky upravovať všetko, čo svetlo prechádzajúce cez vrstvu OLED panelu pokazí.

Od predstavenia Galaxy Fold 2 nás delí ešte niekoľko dlhých mesiacov. Do „bežných“ smartfónov sa môže dostať až od roku 2021. Ak pôjde všetko podľa plánu, samozrejme.