Úvod Výrobcovia Google Google Pixel Buds oficiálne: Nový konkurent pre Apple AirPods bude stáť 179...

Google Pixel Buds oficiálne: Nový konkurent pre Apple AirPods bude stáť 179 dolárov

0

Google počas tlačovej konferencie tradične nazvanej Made By Google predstavil niekoľko zaujímavých noviniek. Okrem dvoch smartfónov, Pixel 4 a Pixel 4 XL, sa na javisku objavili aj nové slúchadlá Pixel Buds od hlavy po päty vybavené najmodernejšími technológiami.

Je to akoby v každom slúchadle bol samostatný počítač,“ opísali slúchadlá počas prezentácie. Musíme uznať, že sa Google nemýli. Pixel Buds sú skutočne veľmi zaujímavým kúskom technológie, ktorého ambície sú poriadne vysoké.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Google Pixel Buds sú najnovšími bezdrôtovými slúchadlami spoločnosti. Ich najväčšou konkurenciou sú slúchadlá Apple AirPods. Na rozdiel od riešenia, s ktorým prišiel Apple je to od Google podstatne premyslenejšie. Slúchadlá sú užšie a z uší takmer nevyčnievajú.

Pixel Buds: Dosah, Google asistent a kvalitný zvuk

Google Pixel Buds majú mať obrovský dosah. Google tvrdí, že ak ich budete nosiť na otvorenom priestranstve, počítať môžete s dosahom až 110 metrov. Ak ich budete nosiť vnútri, problém by nemali mať s troma stenami medzi telefónom a slúchadlami.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Pochopiteľne, slúchadlá budú vybavené Google asistentom, vďaka čomu ho budete môcť oslovovať rovnako, ako Google Home či iné zariadenia. Viac vlastností Google predstaví v blízkej budúcnosti. Pixel Buds totiž budú dostupné až budúcu jar.

[irp]

Samozrejmosťou pri každých slúchadlách by mal byť prvotriedny zvuk, čoho si je veľmi dobre vedomý aj Google. Pixel Buds sú tzv. štuple, ktoré teda vniku okolitého zvuku zabraňujú aj fyzicky. Google ich však vybavil malým prieduchom, ktorý do ucha vpúšťa aj okolitý hluk, no len v primeranej miere. Hlasitosť slúchadiel upravuje dynamicky, podľa toho, v akom prostredí ste. Ak ste doma, nemusia hrať hlasno. Ak ste však na rušnej ulici, hlasitosť z tichej domácnosti nestačí a tak ju automaticky zvýšia.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Pixel Buds: 24-hodinová výdrž

Slúchadlá sú okrem toho vybavené aj špeciálnym mikrofónom, ktorý je umiestnený tak, aby smeroval k ústam. Okrem toho je však reč sčasti rozpoznávaná aj vibráciami cez sánku, vďaka čomu dokáže zariadenie lepšie eliminovať okolitý hluk.

Google Pixel Buds
Google Pixel Buds

Nové slúchadlá Pixel Buds na jedno nabitie vydržia hrať približne 5 hodín. Ak však so sebou zoberiete aj puzdro, ktoré je zároveň power bankou, spoľahnúť sa môžete na 24 hodín výdrže. To by malo stačiť aj na tie najdlhšie cesty. To či sa dá puzdro nabiť bezdrôtovo zatiaľ nevieme, no pevne veríme, že to tak je.

Pixel Buds: Cena a dostupnosť

Ako sme spomenuli vyššie, slúchadlá sa začnú predávať za 179 dolárov, čo je po prepočte na eurá a pripočítaní dane približne 194 €. Nie je to málo, no Pixel Buds sú už na prvý pohľad prémiovými slúchadlami. Dostupné budú na jar 2020 v štyroch farebných prevedeniach: čiernom, bielom, oranžovom a mätovom.