Úvod Výrobcovia Xiaomi Spoločnosť Xiaomi zdvíha latku: Predstavila Mi Charge Turbo, 30 W bezdrôtové nabíjanie

Spoločnosť Xiaomi zdvíha latku: Predstavila Mi Charge Turbo, 30 W bezdrôtové nabíjanie

1
Foto: Weibo

Spoločnosť Xiaomi dnes na tlačovom podujatí v Číne oficiálne predstavila čerstvú inováciu pre odvetvie inteligentných mobilných telefónov. Mi Charge Turbo dokáže nabiť smartfón bezdrôtovo s výkonom 30 W.

Výrobca uviedol, že bezdrôtová technológia Mi Charge Turbo nabije 4 000 mAh batériu na 50 percent kapacity za 25 minút. Plné dobitie by malo trvať 69 minút.

Vysoký výkon bezdrôtového nabíjania bez teplotných výkyvov sa výrobcovi podarilo dosiahnuť pomocou nanokryštalickej cievky, ktorá má celkovo päť vrstiev. Xiaomi hovorí o 98-percentnej účinnosti pri prenose energie bezdrôtovou cestou.

Predstavitelia na margo novinky zároveň oznámili, že pracujú na vývoji 40 W bezdrôtového nabíjania. Podľa nich sa už nachádza vo fáze testovania. Žiaľ, o 100 W drôtovom nabíjaní, ktoré výrobca predviedol vo videu ako prototyp v marci tohto roka, žiadne zmienky nepadli.

bezdrotove nabijanie
Nadchádzajúci Mi 9 Pro 5G bude vybavený aj funkciou reverzného nabíjania, vyplýva z prezentácie výrobcu. Foto: Weibo

Zatiaľ najvýkonnejšie bezdrôtové nabíjanie Mi Charge Turbo bude podľa očakávaní dostupné v najnovšom vlajkovom smartfóne, ktorý Xiaomi predstaví ešte tento, alebo budúci mesiac. Nepôjde ale o Mi Mix 4. Na scénu sa postaví model Mi 9 Pro 5G.

Otázkou zostáva, či si kompatibilnú bezdrôtovú nabíjačku budú musieť potencionálni záujemcovia kúpiť zvlášť, alebo sa bude nachádzať rovno v balení. Skôr pripadá do úvahy prvá menovaná možnosť. Radi sa ale necháme prekvapiť.