Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi MIX Alpha predstavený: Ponúka nezvyčajný dizajn so šialeným pomerom displeja k...

Xiaomi Mi MIX Alpha predstavený: Ponúka nezvyčajný dizajn so šialeným pomerom displeja k telu

1

Čínsky výrobca smartfónov, Xiaomi, práve predstavil svoju novú vlajkovú loď – Xiaomi Mi MIX Alpha. Zariadenie sa vyznačuje hlavne dychberúcim displejom, ktorý sa doslova obtočil okolo prednej strany, vďaka čomu dosahuje pomer displeja ku konštrukcii zariadenia až 180,6 %. Tak vysoká hodnota je však pritiahnutá za vlasy. Ani to však neuberá na sexepíle takto odvážneho dizajnu.

Xiaomi Mi MIX Alpha poháňa osemjadrový procesor Snapdragon 855 Plus, 12 GB operačnej pamäte RAM, 512 GB úložisko (UFS 3.0) a 4 050 mAh batéria so 40 W rýchlonabíjaním. Celkom „nabitý“ smartfón, čo poviete?

Xiaomi Mi MIX Alpha
Xiaomi Mi MIX Alpha

Ak by vám nestačilo ani to, do výbavy si zapíšte aj 108 Mpx fotoaparát so senzorom veľkým až 1/1.33”, ktorému sekundujú ďalšie dva snímače – 20 Mpx a 12 Mpx. Vzhľadom na to, že telefón má displej aj na zadnej strane, ktorý môžete využiť ako hľadáčik pri fotení selfie záberov, Mi MIX Alpha chýba predný fotoaparát.

Xiaomi Mi MIX Alpha
Xiaomi Mi MIX Alpha

Tenký pásik na zadnej strane, ktorý v sebe skrýva fotoaparáty je vyrobený z keramikyprekrytý zafírovým sklom. O škrabance sa tak nemusíte báť. Samotné šasi zariadenia je vyrobené z odolného titánu.

Xiaomi Mi MIX Alpha
Xiaomi Mi MIX Alpha

Xiaomi Mi MIX Alpha je limitovaná edícia, ktorej sa nevyrobí veľa kusov. Svedčí o tom aj poriadne šťavnatá cena. Výrobca si zaň totiž pýta až 20 000 čínskych jüanov, čo je v prepočte až 2 560 €.

Xiaomi Mi MIX Alpha
Xiaomi Mi MIX Alpha

Jedno je však jasné. Xiaomi svojím dizajnom zmietol zo stola všetky doterajšie zariadenia s povestným „wow faktorom“. Toto je jeden z najkrajších telefónov na trhu, a to aj bez toho, aby by bol skladateľný.