Úvod Výrobcovia Huawei VIDEO: Takto si nainštalujete Google aplikácie na Huawei Mate 30 Pro

VIDEO: Takto si nainštalujete Google aplikácie na Huawei Mate 30 Pro

0
Foto: Huawei

Huawei Mate 30 Pro, najnovšia vlajková loď čínskeho giganta, je nepríjemnou pripomienkou toho, akú silu majú sankcie USA voči Číne. Obchodná vojna medzi dvoma veľmocami totiž výrazne ovplyvňuje to, aké technológie môže Huawei čerpať od amerických firiem. Výnimkou nie je ani Google, ktorý Huawei nemôže povoliť využívanie Google služieb a s nimi spojených aplikácií.

Prípadným majiteľom však nič nebráni v tom, aby si podporu pre Google aplikácie nainštalovali aj sami. Neprekvapivo je to veľmi jednoduché, o čom svedčí nové video z rúk redaktora servera 9to5Google.

Inštalácia Google aplikácií síce jednoduchá je, no nie úplne. Nestačí si totiž stiahnuť len .apk súbor Gmailu. Aplikácie k fungovaniu potrebujú inštaláciu ďalšie súbory. Netreba sa však obávať, v dnešnej dobe je už všetko automatizované.

Stačí vám 10 minút

Inštalácia je jednoduchý proces, ktorý zvládnu aj ľudia bez technického zázemia. Netreba sa preto obávať flashovania, odomykanie bootloaderu (čo sa mimochodom ani nedá) a ani ničoho, čo by sa tomuto procesu čo i len trochu podobalo.

Huawei vám z legálnych dôvodov nemôže poradiť, ako to máte spraviť, no technologické weby áno a presne to teraz spravíme. Po inštalácii budú fungovať všetky aplikácie vrátane obchodu Google Play, Google máp, Gmailu a ďalších. Ako teda na to?

Návod ako nainštalovať Google služby a aplikácie

  • Otvorte si aplikáciu prehliadača „Browser“ alebo stiahnite .apk Google Chrome (táto aplikácia nevyužíva Google Play služby)
  • Navštívte tento web: https://www.lzplay.net
  • Ťuknite na veľké modré tlačidlo, čím sa spustí sťahovanie Google Služieb
  • Potvrďte príslušné povolenia pre inštaláciu
  • Po inštalácii spustite Google Play obchod
  • Môže sa stať, že narazíte na problém (stačí reštartovať zariadenie a opäť spustiť aplikáciu)
  • Prihláste sa do všetkých vami požadovaných Google aplikácií
  • Hotovo
https://www.youtube.com/watch?v=o486d9bzyf8

Celý proces podľa slov 9to5Google netrvá ani 10 minút, pričom prístup získate ku všetkým Android aplikáciám, ktorých je v Google Play viac ako 2,7 milióna. V Huawei AppGallery je ich len niečo vyše 40 000.

Po inštalácii sa z Huawei Mate 30 Pro stáva Android smartfón ako každý iný. Momentálne však nevieme či ostanú funkčné aplikácie ako Google Pay či aplikácie z bankového sektora. Viac testovania určite odkryje aj tieto neznáme.