Úvod Výrobcovia Sharp Novinka Sharp Aquos Zero 2 ponúka OLED displej s až 240 Hz...

Novinka Sharp Aquos Zero 2 ponúka OLED displej s až 240 Hz obnovovacou frekvenciou

0

Japonský výrobca elektroniky Sharp ponúka svojim zákazníkom smartfóny s vyššou frekvenciou obnovovania obrazovky už pár rokov. Využíval pritom zväčša vlastné zobrazovacie technológie, obrazovky typu IGZO.

Vyššia frekvencia obnovovania zabezpečí plynulejšie vykresľovanie obsahu, čo je obzvlášť prínosné pri hraní prepracovanejších hier. Takéto zobrazenie je príjemnejšie pre oči, no spotrebuje viac energie z batérie.

Očakáva sa, že sa cestou vyšších frekvencií obnovovania v budúcnosti vydá čoraz viac výrobcov smartfónov. Dnes si viete kúpiť napríklad OnePlus 7 Pro s 90 Hz displejom, Razer Phone 2 so 120 Hz displejom alebo aj tablet iPad Pro, ktorý má taktiež 120 Hz obrazovku.

90 Hz displej má mať aj nadchádzajúci Google Pixel 4.

Sharp v tejto oblasti dvíha latku. Nový vlajkový model Aquos Zero 2 má až 240 Hz displej. Je však vyrobený OLED technológiou. Nejde teda o IGZO panel, ktorý je pre mnohé smartfóny Sharp typický.

sharp Aquos Zero 2

Sharp Aquos Zero 2 má inak čipset Snapdragon 855, 8 GB RAM, 256 GB úložisko typu UFS 3.0, 12 Mpx hlavný snímač obrazu so svetelnosťou f/1.7, ultra širokouhlý fotoaparát (125°), 8 Mpx selfie kameru, Bluetooth 5.0, 3130 mAh batériu a operačný systém Android 10. Zaujímavosťou je, že zaradenie so 6,4-palcovým displejom s rozlíšením 2340 x 1080 pixelov a zabudovaným snímačom odtlačkov váži iba 143 gramov.

Takto veľké vlajkové smartfóny často vážia aj takmer 200 gramov, niektoré dokonca viac. Dizajn smartfónu nie je výnimočný. Obrazovka má malý zárez, mierne zahnuté postranné okraje a viditeľnejší spodný rámik. Zadnej strane okrem loga dominuje symetricky umiestnený modul s dvojicou objektívov a LED bleskom.

Zatiaľ nie je známe, za koľko sa bude Sharp Aquos Zero 2 predávať. Cena má byť oznámená v najbližších týždňoch, čo však pre nás až také dôležité nie je. Smartfóny Sharp sa u nás, žiaľ nepredávajú.