Úvod Huawei Huawei Mate 30 Pro FOTO: Vodopádový displej Huawei Mate 30 Pro vyzerá naozaj parádne

FOTO: Vodopádový displej Huawei Mate 30 Pro vyzerá naozaj parádne

0

To, že nadchádzajúce high-end eso Mate 30 Pro od giganta Huawei ponúkne takzvaný vodopádový displej, vieme už dlhšie. Špekuláciu nedávno potvrdila fotografia, kde pózoval zatiaľ oficiálne neznámy smartfón v špeciálnom kryte. A po novom sa tak stalo opäť.

Ešte čerstvý únik z čínskej sociálnej siete Weibo možno považovať za ďalší pomerne dôveryhodný dôkaz, že sa z nadštandardne zaobleného zobrazovacieho panelu predsa len stane súčasť výbavy novej vlajkovej lode čínskeho výrobcu.

Na novinku upozornil web GSMArena.

Ako je príležitosť vidieť na fotografii nižšie, ktorá je podstatne kvalitnejšia ako tá predchádzajúca, Huawei Mate 30 Pro ponúkne i napriek extravagantnej konštrukcii parádnu ergonómiu. Väčší rádius zaoblenia zobrazovacieho panelu vytvorí lepšie podmienky pre uchopenie smartfónu, pretože bude k dispozícii väčšia plocha s rovným (a súmerným) povrchom.

Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro

Otázne zostáva už iba to, ako sa Huawei popasuje s komplikáciami, ktoré mu spôsobila obchodná vojna medzi USA a Čínou.

Keďže gigant stále nemôže využívať plnohodnotný operačný systém Android, existujú dve možnosti. Buď začne modelový rad Mate 30 v Európe predávať bez Google aplikácií alebo starý kontinent tentokrát úplne vynechá. Obe možnosti znejú hrôzostrašne, no inej cesty momentálne niet.