Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 10 Beta verzia Android 10 pre Galaxy S10 a Note 10 bude dostupná...

Beta verzia Android 10 pre Galaxy S10 a Note 10 bude dostupná už čoskoro!

0

Operačný systém Android 10 je už nejaký ten piatok dostupný, čo oceňujú hlavne vlastníci referenčných smartfónov Google Pixel. Veľkú aktualizáciu postupne dostanú aj ďalšie smartfóny.

Podľa dobre informovaného webu Sammobile na aktualizácii intenzívne pracuje aj Samsung. Tento mesiac by mal výrobca zavŕšiť vývoj prvou verejnou beta verziou OS Android 10 s One UI 2.0, ktorá bude dostupná pre vlajkové lode Galaxy Note10 a Galaxy S10.

galaxy s10
Foto: appandphones.com

Do beta programu sa budú môcť zapojiť užívatelia z vybraných krajín. Program by sa mal otvoriť v októbri pre zákazníkov z USA a niektorých európskych regiónov. Zatiaľ nie je jasné, kedy by mohla byť pripravená stabilná verzia, široko dostupná pre všetkých užívateľov.

Tento rok by však distribúcia mala prebiehať rýchlejšie ako po minulé roky. Samsung má s aktualizáciou viac práce, keďže operačný systém Android výraznejšie prispôsobuje podľa vlastných predstáv.

Beta zostava najnovšej verzie OS Android je dostupná aj pre zariadenia OnePlus 7 a 7 Pro. Beta program pre vlajkové lode P30 a P30 Pro už zverejnil aj Huawei. Android 10 tiež čoskoro poputuje aj do smartfónu Xiaomi Mi 9T.

Ďalšie aktualizačné ohlásenia zo strany výrobcov a zainteresovaných zdrojov by mali postupne pribúdať.