Úvod Výrobcovia Huawei Zameraný na video: Čipset Kirin 990 bude podporovať záznam videa v 4K...

Zameraný na video: Čipset Kirin 990 bude podporovať záznam videa v 4K pri 60 FPS

3
huawei next image

Kirin 990 je predbežné označenie nového vlajkového čipsetu, ktorý bude poháňať najnovší top-end model Huawei Mate 30 Pro. Vyrobený bude 7nm procesom a hovorí sa aj o priamej integrácii 5G modemu Balong 5000.

Kirin 990 poskytne lepšie kapacity pre záznam a spracovanie videa. Huawei sa pri svojich nových vlajkových lodiach v posledných rokoch zameriaval hlavne na inovácie v oblasti mobilnej fotografie a video zostalo tak trochu na vedľajšej koľaji.

Huawei Mate 30 Pro by mal byť vybavený dvoma 40 Mpx snímačmi obrazu, ktoré už v predstihu sľubujú opäť o niečo kvalitnejšie snímky, ale aj video. V aplikácii fotoaparátu by sme mali nájsť nový, špeciálny režim určený práve pre natáčanie videí.

kirin 990
Foto: Ben Geskin, @BenGeskin

Podľa informácií portálu neovin.net výrobca Huawei potvrdil, že čipset Kirin 990 si poradí aj s videom v kvalite 4K pri snímkovaní 60 FPS. O revolúciu však nepôjde. Video v obdobnej kvalite už vie produkovať iPhone 8 alebo taký Samsung Galaxy S9.

V každom prípade by ale potencionálni záujemcovia o novú vlajkovú loď od Huawei mali dostať lepšie video, teoreticky kombinované s dokonalejšou stabilizáciou obrazu a obšírnejšou ponukou nastavení.

Premiéra nového modelu by sa mala odohrať 19. septembra v nemeckom Mníchove.