Úvod Novinky Konkurencia Samsung Galaxy Note má súper: iPhone 11 vraj príde s podporou pre...

Samsung Galaxy Note má súper: iPhone 11 vraj príde s podporou pre Apple Pencil!

0

Tohtoročný iPhone 11 neponúkne iba lepšiu výdrž, viac fotoaparátov alebo vyšší výpočtový výkon. Okrem iného sa vraj môžeme tešiť aj na podporu pre elektronickú ceruzku Apple Pencil.

Pokiaľ tak nakoniec predsa len bude, smartfóny Samsung Galaxy Note majú nemalý dôvod na obavy. Kórejská Android alternatíva si užíva takmer bezkonkurenčné prostredie. Na pultoch obchodov v týchto dňoch nájdeme len veľmi málo modelov, ktoré ponúkajú podobnú funkcionalitu a podobné možnosti ako S Pen.

Ak však kalifornské jabĺčko zmení stratégiu, pomery v mobilnom priemysle zažijú zemetrasenie. Funkcionalitu Apple Pencil majú momentálne k dispozícii iba používatelia vybraných iPadov. Preto pôjde o udalosť, aká bez akýchkoľvek pochýb zamieša kartami. Jedinou nevýhodou bude zrejme iba to, že Pencil nemožno skryť do útrob konštrukcie.

O pridaní podpory vieme vďaka analytickej spoločnosti Citi Research, ktorá je síce renomovaná, no s únikom informácií obdobného charakteru nemá absolútne žiadne skúsenosti. Preto to treba brať s trošku väčšou rezervou, informuje GSMArena.

Nový iPhone 11 spoznáme v septembri. Apple síce zatiaľ neprezradil, kedy k tomu dôjde, no keď zoberieme do úvahy minuloročne dátumy, deň D by mohol prebehnúť niekedy v polovici mesiaca.