Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus TV: Predstavenie nových inteligentných televízorov sa blíži

OnePlus TV: Predstavenie nových inteligentných televízorov sa blíži

OnePlus už nebude iba o smartfónoch.

0
Ilustračná fotografia

V septembri minulého roka sme sa dozvedeli, že výrobca OnePlus vstúpi do nového segmentu spotrebnej elektroniky – inteligentných televízorov.

Potvrdil to vtedy generálny riaditeľ Pete Lau vo svojom blogu. Písal o prvotriednom dizajne a vysokej kvalite obrazu a zvuku. Nový televízor mal byť predstavený až v tomto roku a vyzerá to, že výrobca sľub dodrží.

Podľa autorov z mysmartprice.com OnePlus predstaví svoj prvý inteligentný televízor koncom septembra, pravdepodobne 26. deň v danom mesiaci. OnePlus vo svojom fóre najnovšie potvrdzuje logo o pomenovanie, ktoré ale prekvapivé nie je. Nový televízor sa bude nazývať OnePlus TV.

oneplus TV
Foto: OnePlus forum

Na základe certifikácie organizácie Bluetooth SIG bude nový inteligentný televízor poháňať operačný systém Android TV a využije LED technológiu. Hovorí sa aj o OLED verzii, spoľahnúť sa však na ňu zatiaľ nemôžeme.

OnePlus TV by mal byť dostupný v uhlopriečkach 43, 55, 65 a 75 palcov. Prekvapením by nebolo 4K rozlíšenie alebo podpora pre HDR obsah. Zatiaľ nevieme nič o cenách, dostupnosti v jednotlivých krajinách a aj samotnú špecifikáciu zrejme potvrdí až sám výrobca v rámci oficiálneho predstavenia.

Smartfóny OnePlus výrobca predáva prostredníctvom vlastného e-shopu, ktorý je prístupný aj z našich končín. Nie je ale vôbec isté, či to bude platiť aj pre televízory.