Úvod Zariadenia Smartwatch Spoločnosť IBM navrhla futuristický koncept smart hodiniek. Vyzerajú parádne!

Spoločnosť IBM navrhla futuristický koncept smart hodiniek. Vyzerajú parádne!

1
IEEE Spectrum

IBM je spoločnosť, ktorá patrí medzi absolútnych veteránov v oblasti technológií, a to najmä vďaka IBM PC, teda IBM Personal Computer. Teraz, o niekoľko rokov neskôr, tu máme koncept inteligentných hodiniek, ktorý posúva pojem „smartwatch“ na úplne inú úroveň.

Ako už informoval portál TechGenyz, ide o smartwatch, ktorých displej si budete môcť rozložiť dvoma spôsobmi, a to do podoby smartfónu či tabletu.

Prelomový nápad?

Je pravda, že v poslednom období sme svedkami jedného technologického pokroku za druhým, avšak za tie sú poväčšine zodpovední giganti ako Google či Apple. Ani jeden zo spomenutej dvojice však neprišiel so skladateľným zariadením, ktoré budeme môcť nosiť priamo na našom zápästí.

Čakala 3 roky

Spoločnosť IBM podala patentovú prihlášku týkajúcu sa inteligentných hodiniek s netradičnou konštrukciou ešte pred tromi rokmi, teda v roku 2016. Jej žiadosť však bola schválená a následne predstavená až teraz, a to americkým úradom USPTO (United States Patent and Trademark Office).

Ako sme už spomenuli vyššie, patent zobrazuje hodinky, ktorých displej sa dá rozložiť do formy smartfónu či tabletu. Nejde však o ohybné displeje. To, čo vidíme na renderoch, sú jednotlivé panely, ktoré dokopy spája zložitý mechanizmus.

LetsGoDigital

Zatiaľ len koncept

Futuristické hodinky sú zatiaľ len konceptom, keďže patent bol schválený až tento rok. Ich vývoj a príchod na trh však v dnešnom období nie je ničím nereálnym. Projekty ako tento sú však sprevádzané mnohými otázkami a nejasnosťami.

Aj keď ide o naozaj úchvatné zariadenie, ktoré na renderoch vyzerá naozaj famózne, nie je isté, či bude natoľko šikovné, aby si ho ľudia boli ochotní kúpiť.

Ďalšia dôležitá otázka sa týka batérie, čiže spotreby. Displej je aj ako samostatná jednotka obrovským žrútom energie. Akú veľkú batériu budú musieť hodinky mať, aby ich dokázali poháňať niekoľko naraz? Ako veľmi to ovplyvní ich konštrukciu? Toto sú presne tie otázky, na ktoré ešte neexistuje odpoveď. Budeme si teda musieť počkať na bližšie objasnenie zo strany IBM.