Úvod Výrobcovia Huawei Huawei prinesie inováciu: Takto môže vyzerať fotoaparát pod displejom!

Huawei prinesie inováciu: Takto môže vyzerať fotoaparát pod displejom!

0

Niekoľko popredných výrobcov smartfónov už ukázalo prvé prototypy zariadení, ktorých predný fotoaparát je umiestnený pod zobrazovacím panelom. Jedným z nich bol aj OPPO, ktorý svoju novinku vytiahol na veľtrhu MWC Šanghaj.

Konkuruje mu Xiaomi a po novom aj Huawei, ktorý si patentoval používateľské rozhranie, ktoré pracuje s predným fotoaparátom integrovaným priamo v displeji, informoval server GSMArena.

Čínsky výrobca sa do toho pustil naplno. Patentoval si minimálne osem rôznych riešení, ktoré sú veľmi zaujímavé. Na jednej z vizualizácií môžeme vidieť, ako Huawei plánuje zobrazovať informáciu o dĺžke hovoru, na druhej zas rôzne ovládacie prvky, ako napr. režim AI.

Huawei-fotak-1
Huawei-fotak-2
Huawei-fotak-3
Huawei-fotak-4
Huawei-fotak-5
Huawei-fotak-6
Huawei-fotak-7
Huawei-fotak-8

Ďalším zaujímavým kúskom informácie je aj miesto, kam Huawei plánuje vložiť predný fotoaparát. Zatiaľ čo OPPO vybral strednú vrchnú časť displeja, Huawei má siahnuť po ľavom hornom rohu. Aktuálne riešenie formou otvoru pre predný fotoaparát v tomto mieste ponúka napríklad Honor View 20.

Momentálne nie je známe, či sa Huawei pustí do integrácie predného fotoaparátu pod displej v blízkej dobe, alebo či si len snaží ochrániť svoje vlastné nápady. Jedno je však jasné. Pri tak rýchlom tempe, akým sa technologický svet neustále posúva vpred, by sme na rozlúštenie tejto tajničky nemali dlho čakať.