Úvod Výrobcovia Vivo Aj Vivo bude mať 5G smartfón: Bude vybavený 4 500 mAh batériou...

Aj Vivo bude mať 5G smartfón: Bude vybavený 4 500 mAh batériou a cenou okolo 590 €

0
©gadgetren.com

5G smartfóny sú v mobilnom priemysle aktuálne najväčším trendom. Niektoré spoločnosti, ako napríklad Samsung či Huawei, už na svojom konte majú smartfóny s podporou nového štandardu. A práve do tejto skupiny sa čoskoro začlení ďalší výrobca.

S vlastným 5G smartfónom totiž prichádza aj spoločnosť Vivo. Doraziť má už v tomto štvrťroku pod označením iQOO Plus 5G.

iQOO Plus 5G

Čo sa týka špecifikácií, smartfón bude vybavený osemjadrovým procesorom Snapdragon 855+ od Qualcomm, ktorý pobeží na taktovacej frekvencii 2,96 GHz. Pripojený k nemu bude grafický čip Adreno 640.

iQOO Plus 5G ďalej ponúkne 8 GB RAM a 128 GB interné úložisko, ktorého rozšíriteľnosť prostredníctvom microSD zatiaľ nebola potvrdená. O nadpriemernú výdrž sa postará gigantická 4 500 mAh batéria s podporou 44 W rýchlonabíjania.

FOTO Vivo (via Gizmochina)

Výrez v tvare dažďovej kvapky

Ohľadom dizajnu a fotoaparátov je dostupných len veľmi málo informácií. Vieme však, že v displeji iQOO Plus 5G sa bude nachádzať kontroverzný výrez v podobe dažďovej kvapky.

Čo sa týka ceny, smartfón by sa mal začať oficiálne predávať za 654 dolárov (cca 587 €). Je teda drahší ako pôvodný model iQOO v najvyššej konfigurácii (12 GB RAM + 256 GB úložisko).

Viac informácií ohľadom nového 5G smartfónu sa dozvieme pri oficiálnom predstavení, ktoré by sa malo konať na začiatku augusta.