Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 10 Zlé správy: Samsung Galaxy Note 10 nemusí ponúknuť 3,5 mm výstup pre...

Zlé správy: Samsung Galaxy Note 10 nemusí ponúknuť 3,5 mm výstup pre slúchadlá

2
Foto: Sarah Tew/CNET

Čím sme bližšie k predstaveniu tohtoročnej generácie modelového radu Galaxy Note od spoločnosti Samsung, tým viac o nej vieme. Po fotoaparáte či dizajne sme sa totiž po novom dozvedeli zopár zaujímavých informácií aj o samotnom konštrukčnom prevedení, ktorá vraj stratí legendárnu výbavu.

Očakávaný model Galaxy Note 10 vraj príde bez zaužívaného 3,5 mm portu určeného pre audio príslušenstvo. Teda aspoň tak tvrdí bližšie nešpecifikovaný zdroj, ktorý je podľa webu AndroidPolice veľmi dobre oboznámený s plánmi juhokórejského giganta.

Ten však tvrdil aj to, že Samsung eliminuje všetky hardvérové tlačidlá. Túto informáciu ale o pár dni vyvrátil renomovaný leaker Ice universe. Samsung sa síce s touto odvážnou myšlienkou pohrával, no vraj z toho nakoniec nič nebolo.

Tlakové senzory

Chýbajúce fyzické tlačidlá by mohla nahradiť takzvaná dotyková alternatíva. Tá funguje prostredníctvom tlakových senzorov, ktoré výrobca umiestni na bok konštrukcie. Lepšie povedané na miesta, kde sa v týchto dňoch nachádza hardvér umožňujúci reguláciu úrovne hlasitosti alebo vypnutie či zapnutie. Keď na nich používateľ vyvinie väčší tlak, smartfón zareaguje ako za bežných okolností.

S podobným riešením prišla ešte počas uplynulého roka i spoločnosť HTC. Ani model HTC U12+ nedisponoval žiadnymi tlačidlami, pretože tie nahradili senzory reagujúce na tlak. Niektorým odborníkom sa však toto moderné riešenie príliš nepáčilo. V recenziách poukazovali na zlé reakcie, čo potom negatívne ovplyvnilo celkové skúsenosti z používania.

Čo sa týka Galaxy Note 10 a jeho predstavenia, deň D by mal nastať niekedy v auguste. Zatiaľ sme sa dostali k drobným hardvérovým zmenám a možnému dizajnu, ktorý bude podľa všetkého i tento rok pripomínať vlajkovú loď Galaxy S.