Úvod Výrobcovia Oppo Oppo predstavilo neviditeľný selfie foťák, prvý smartfón už čoskoro!

Oppo predstavilo neviditeľný selfie foťák, prvý smartfón už čoskoro!

Mobilný priemysel čaká renesancia.

0
Selfie fotoaparát pod displejom
Selfie fotoaparát pod displejom

Po nedávnom zverejnení video upútavky prišiel rad i na samotné predstavenie. Čínska spoločnosť Oppo vyrukovala so svojím prvým selfie fotoaparátom, ktorý umiestnila priamo pod zobrazovací panel. Ako to teda funguje a kedy príde na pulty obchodov prvý smartfón?

Výrobca spotrebnej elektroniky tvrdí, že siahol po špeciálnom materiály s priehľadným prevedením, v rámci čoho prekopal pôvodnú štruktúru pixelov. V opačnom prípade by displej nedokázal prepustiť svetlo a bez neho nevie foťák fungovať.

Hardvér tentokrát tvorí nadštandardne veľký senzor. Keďže je snímač skrytý pod panelom, tak nebolo potrebné brať ohľad na rozmer.

Čo sa týka dotyku, tak oblasť, kde je selfie fotoaparát umiestnený, funguje ako za bežných okolností. Oppo ubezpečuje, že používateľ nebude o nič ukrátený. Netreba mať preto absolútne žiadne obavy z nižšej kvality. To však neplatí o kvalite záberov.

Nekvalitnejšie fotografie

Keďže pôjde o úplne prvú generáciu, musíme počítať s tým, že kvalita selfie fotografií nebude patriť medzi to najlepšie na trhu. Veci sa zmenia až postupom času, keď prídu lepšie a lepšie verzie s dokonalejšími softvérmi. Práve prostredníctvom nich chce Oppo eliminovať viaceré nedostatky tohto netypického riešenia.

Prvý smartfón so selfie fotoaparátom pod displejom a značkou Oppo príde už čoskoro. Presný dátum síce zatiaľ nevieme, no výrobca hovorí, že to bude v neďalekej budúcnosti.