Úvod Výrobcovia Nokia Aktualizáciu na Android 9 Pie získava aj základný model Nokia 1

Aktualizáciu na Android 9 Pie získava aj základný model Nokia 1

0

Nokia 1 je tým najzákladnejším a najjednoduchším smartfónom z dielne konzorcia HMD Global, ktorý však nebude ukrátený o novú verziu operačného systému Android. 

Nokia 1 dostáva aktualizáciu na OS Android 9 Pie, informuje šéf produktového oddelenia výrobcu na sociálnej sieti Twitter.

Výrobca HMD Gobal v minulosti uviedol, že všetky jeho smartfóny dostanú aktualizáciu na najnovšiu verziu operačného systému Android 9 Pie. Nokia 1 je posledným aktualizovaným zariadením z portfólia na túto verziu. Výrobca tak sľub splnil a v súčasnosti už všetky Nokie bežia pod verziou Android 9 Pie.

Nokia 1
Nokia 1 bola predstavená v apríli 2018. Stojí približne len 100 EUR.

HMD Gobal môže byť z hľadiska aktualizácií vzorom pre niektorých ostatných výrobcov, ktorí sú na trhu etablovaní oveľa lepšie. Zariadenia Nokia využívajú čistý operačný systém Android, pre ktorý je typický svižný a spoľahlivý chod, ale aj pravidelné a rýchle doručovanie aktualizácií.

Nokia 1 využíva optimalizovanú verziu operačného systému Android Go, ktorá je priamo prispôsobená pre hardvér s nízkym výkonom. Podľa rebríčka AOSMark má najlepšie aktualizačné skóre Google a jeho smartfóny Pixel. Nasleduje OnePlus a Nokia.

V súčasnosti sa už spomína hlavne OS Android 10 Q, ktorý ale ešte nie je oficiálne dostupný. Stabilná zostava bude uvoľnená na jeseň. V tejto chvíli ešte nie je presne známe, ktoré Nokie (a kedy), aktualizáciu na Android 10 Q dostanú.

Výrobca ale časom určite zverejní aj tieto podrobnosti.