Úvod Ulefone Ulefone Armor 6 Tento telefón je odolný aj výkonný: U nás ho nepoznajú, inde vo...

Tento telefón je odolný aj výkonný: U nás ho nepoznajú, inde vo svete mizne ako teplé rožky

Ulefone prichádza s vylepšenou verziou Armor 6.

0

Dopyt po smartfónoch, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale aj čosi znesú, je čím ďalej, tým väčší. Pekným príkladom bol aj Ulefone Armor 6 zo začiatku tohto roka, ktorý nenadchol len nás, ale aj mnoho ľudí po celom svete. Niet sa čomu čudovať, zariadenie ponúka dosť výkonu pre všetky aplikácie a odolnosť, aká sa len tak často nevidí.

Ulefone sa preto rozhodol, že je čas vyrukovať s vylepšenou verziou, ktorá sa volá Ulefone Armor 6E.

Po dizajnovej stránke pôjde o rovnaké zariadenie ako Armor 6. K zmenám došlo „pod kapotou,“ kde doterajší procesor Helio P60 nahradil výkonnejší Helio P70 s jadrami o takte 2.1 GHz. Čo sa pamätí týka, Armor 6E pracuje so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom.

Zadnú stranu zariadenia zdobí duálny fotoaparát (16 Mpx + 2 Mpx). Hlavný snímač je zodpovedný za zachytenie čo najčistejšieho záberu, zatiaľ čo sekundárny snímač sníma hĺbku, vďaka čomu Armor 6E dokáže rozmazávať pozadie. Pochopiteľne, nechýba ani implementácia AI, ktorá dokáže automaticky a v reálnom čase upravovať nastavenia tak, aby fotografie vyzerali čo najlepšie. Aby sme nezabudli, na prednej strane sa nachádza 8 Mpx selfie kamera.

Rovnako fantastická batéria

Čo sa batérie týka, v tomto smere budete veľmi spokojní. Ulefone sa totiž rozhodol, že Armor 6E ponúkne rovnakú 5 000 mAh batériu ako pri Armor 6. Z testov vieme, že batéria hravo zvládne 2 dni používania. Pri opatrnom používaní telefónu sa dokonca dostanete aj na 3 dni.

Po softvérovej stránke sa o chod telefónu stará Android 9.0 Pie, ktorý so sebou prináša celý rad vylepšení a optimalizácií či už výkonu alebo výdrže. Spomenieme aj, že Armor 6E disponuje NFC čipom, a tak môžete využiť aj služby ako Google Pay.

Telefón si budete môcť predobjednať už 6. mája na tejto adrese. Za uvádzaciu cenu 180 € bude dostupných len prvých 3 000 kusov, takže sa treba poponáhľať. Armor 6 sa predával vynikajúco a nevidíme dôvod, prečo by sa rovnako dobre nepredávala dobre aj jeho vylepšená verzia.

Viac informácií o zariadení sa dozviete na webe výrobcu.