Nové telefóny sa zväčšujú rýchlejšie a rýchlejšie. Dáva to zmysel, ľudia cez smartfóny konzumujú čoraz viac a viac obsahu, čo mnohých láka hlavne k väčším uhlopriečkam. Koniec koncov, viac sa oplatí mať jeden veľký smartfón než smartfón a tablet.

Touto logikou sa riadi aj spoločnosť Oukitel, ktorá ešte v apríli predstavila svoj najväčší telefón – model K9. Novinka ponúka až 7,12“ Full HD+ displej a 6 000 mAh batériu, ktorá ho dokáže nasýtiť až na tri dni používania. V jeho útrobách sa však schováva aj výkonný čipset, ktorý si hravo poradí s nejednou hrou či náročnou aplikáciou.

Ako to všetko zvláda si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Oukitel K9 disponuje procesorom Mediatek Helio P35Cortex A53 jadrami o takte 2.0 GHz. Chýbať nesmie ani grafický čip IMG GE8320 s taktom do 680 MHz, 4 GB operačnej pamäte RAMAndroid 9 Pie.

Čo ale hovoríte na tak veľký smartfón vy? Je pre vás 7,12“ smartfón príliš veľký alebo si s ním viete predstaviť reálne fungovanie? Ak sa vám novinka od Oukitel zapáčila, viac detailov si môžete pozrieť na webe výrobcu. Ak si ho chcete rovno kúpiť, máme pre vás odkaz smerujúci priamo na Aliexpress.