Úvod Výrobcovia Motorola Motorola Moto Z4 ponúkne väčší displej, štíhle telo a 3,5 mm konektor

Motorola Moto Z4 ponúkne väčší displej, štíhle telo a 3,5 mm konektor

0
Ilustračné foto

Z produkcie značky Motorola sa v našich končinách darí hlavne cenovo dostupnej triede Moto G, ktorá sa aj tento rok podarila. Zabúdať však netreba ani na v hierarchii značky vyššie postavený rad Moto Z.

Smartfóny Moto Z sú svojim spôsobom jedinečné. Všetky generácie sú stále kompatibilné s príslušenstvom Moto Mods a platiť to bude aj o novej generácii Moto Z4. Vďaka svojskému dizajnu s maximálne štíhlym telom si tento smartfón nepomýlite so žiadnym iným.

To, ako bude Moto Z4 vyzerať, sme sa tradične dozvedeli vďaka informátorovi @evleaks menom Evan Blass. Render zobrazuje novinku v obvyklých proporciách predošlých generácií spolu so 16-pinovým pozláteným konektorom pre pripojenie Moto Mods.

Zdá sa, že je nová žiletka ešte tenšia ako predchádzajúci model. Jej recenziu nájdete TU. Extrémne tenkému telu jednoducho musí ustúpiť kapacita batérie, ktorá zrejme viac ako jeden deň výdrže neponúkne. Mala by mať 3 600 mAh.

moto Z4
Render Moto Z4, ktorý ako prvý zverejnil Evan Blass

Ešte tenšie rámiky

Trendu podľahnú ešte tenšie rámiky okolo obrazovky, vďaka ktorým jej uhlopriečka o niečo narastie. Zobrazovaciu plochu naruší iba minimálny jednooký zárez v obrazovke. Snímač odtlačkov poputuje pod obrazovku. Na zadnej ani bočnej strane konštrukcie ho totižto nevidieť.

Hlavný fotoaparát? Jeden, s rozlíšením 48 Mpx. Mnohých určite poteší prítomnosť 3,5 mm audio rozhrania. Je možné, že Moto Z4 poputuje na trh neskôr v tomto roku sám. Zatiaľ je ticho okolo Moto Z4 Play – dostupnejšom súrodencovi, ktorý na trhu sprevádzal predošlé generácie (takmer) vlajkových lodí.

Moto Z4 má byť vybavený čipsetom Snapdragon 675. Pôjde teda o vyššiu strednú triedu a nie čistokrvnú vlajkovú loď. V tomto smere sa Moto Z4 Play môže javiť ako zbytočným modelom.

Na informácie o cene a období predstavenia si ešte musíme počkať.