Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 10 Samsung Galaxy Note 10 bez akýchkoľvek tlačidiel? Takto môže vyzerať!

Samsung Galaxy Note 10 bez akýchkoľvek tlačidiel? Takto môže vyzerať!

0

Samsung Galaxy Note 10 má do oficiálnej premiéry ešte poriadne ďaleko. Kórejský gigant zatiaľ ťaží z top-endu Galaxy S10, ktorý sa uchytil veľmi dobre a predáva sa rozhodne lepšie ako vlaňajšia generácia. Aspoň na niektorých trhoch.

Užívatelia sa tiež dobre vysporiadali s dierami v obrazovke, čo sa o veľkých zárezoch z minulosti povedať nedalo. Otvory v obrazovke sa dajú kamuflovať kreatívnymi tapetami alebo využiť ako ukazovateľ batérie.

Samsung Galaxy Note 10 zrejme prevezme od aktuálneho modelu priestrely v obrazovke, ultrazvukový snímač a špičkovú obrazovku s takmer neexistujúcimi rámikmi. Kórejský ET News ale špekuluje o ďalšej inovácii, ktorá by vám asi nenapadla.

Note 10 možno nebude mať žiadne fyzické tlačidlá. Hlavné tlačidlo pod obrazovkou zmizlo dávno. Teraz má prísť rad na ovládanie hlasitosti a hlavné tlačidlo pre zapínanie a uzamykanie zariadenia. Áno, zmizlo by aj otravné Bixby tlačidlo.

galaxy note 10
Koncept Galaxy Note 10 od PhoneArena

Nie je úplne jasné, čo má tieto ovládače nahradiť. Povráva sa o novej hmatovej odozve, ktorá by reagovala na silu stlačenia, resp. dotyku. Virtuálne tlačidlo/á by mohlo byť umiestnené v ráme konštrukcie, alebo rovno v displeji podobne ako ultrazvukový snímač odtlačkov.

Galaxy Note 10 by vzhľadom na svoje proporcie bez akýchkoľvek tlačidiel určite vyzeral svetovo, no nie sme si istí, či sú užívatelia pripravení na to, aby sa vzdali fyzických tlačidiel. Aj keď tlačidlá patria medzi najporuchovejšie komponenty smartfónov, sú proste praktické a rýchlo ich nahmatáte aj po tme.

Nakoniec, jeden pokus bez tlačidiel sme tu už mali. Volá sa Meizu Zero, ktorému toho síce chýbalo viac ako len tlačidlá, no dôležité je, že inovácia príliš nezaujala.

Samsung Galaxy Note 10 si už zobrali do parády niektorí digitálni dizajnéri, ako napríklad DBS DESIGNING, ktorí s fyzickými tlačidlami stále rátajú. Aspoň podľa ich najnovšieho koncepčného videa.