Úvod Hry PUBG dostáva stopku. Jedna vláda si myslí, že škodí mladým

PUBG dostáva stopku. Jedna vláda si myslí, že škodí mladým

0

Hra pre viacerých hráčov známa ako PUBG, resp. jej mobilná odnož PUBG Mobile, sa stala terčom reštrikcií v Indii a aktuálne sa k nej pridáva ďalšia krajina. 

PUBG Mobile je zakázaný v niektorých indických školách, vzdelávacích inštitúciách a v určitých regiónoch krajiny. Na problémy s hrou upozornili rodičia školákov, ktorí si všimli ich zhoršený prospech.

Miestna polícia dokonca zatkla niekoľko vysokoškolákov, ktorí sa hre aj napriek zákazu venovali. Absolútny zákaz hry PUBG najnovšie platí v Nepále, v štáte v južnej Ázii, v ktorom žije približne 29 miliónov obyvateľov.

Na situáciu upozornila agentúra Reuters.

PUBG Mobile
PUBG Mobile

Zástupca riaditeľa nepálskeho telekomunikačného úradu hovorí o závislosti na hre, ktorá sa má dotýkať detí a mladistvých. Násilný charakter hry je pre deti škodlivý, hra ich rozptyľuje a na základe toho majú zanedbávať školskú dochádzku, hovoria miestne úrady.

Operátori, internetoví a sieťoví poskytovatelia služieb pôsobiaci v Nepále musia hru zablokovať. Udialo sa tak už včera. Aj keď je Nepál po Indii len druhou krajinou, ktorá sa k hre postavila nekompromisne, neprekvapilo by nás, keby ich nasledovali ďalšie.

Všetkého veľa škodí a hru treba hrať zodpovedne. Určite by ste jej nemali venovať podstatnú časť svojho voľného času a v žiadnom prípade by nemala mať prednosť pred školskými a inými povinnosťami.